Kanta-Häme

Koiran voi nyt tuoda päivähoitoon

Eläintenhoitaja Nina Kauhanen toteutti unelmansa ja pisti oman eläinhoitolan pystyyn. Tuloksen voi nähdä Kantolassa tänään avattavassa Eläinhoitola Hepulissa.

Aiemmin hän työskenteli muissa eläinhoitoloissa, mutta idea omasta paikasta syntyi siitä, että hän tahtoi tehdä asiat omalla tavallaan. Hän haluaa hoitaa eläimiä samalla tavalla kuin tahtoisi omat eläimensä hoidettavan.

– Esimerkiksi arkaan koiraan käytetään aikaa, ja siihen luodaan suhde, eikä sitä jätetä yksin häkkiin.

Hoitolan Hepuli-nimen taustalla on Kauhasen suosikkikoirarotu puli. Kauhasen kahdeksasta koirasta kolme on puleja. Lisäksi Kauhasella on itsellään kolme kissaa.

– Hepuli kuulostaa hyväntahtoiselta ja kertoo siitä, että täällä tavoitteena on pitää hauskaa.

Koira päivähoitoon

Koirien ja kissojen lisäksi hoitoon voi tuoda myös esimerkiksi kaneja ja marsuja. Kovin eksoottisia eläimiä, kuten liskoja, ei Hepuliin voi tuoda, sillä niille ei ole sopivia tiloja.

Erityistä Hepulissa on päivähoitolaisten puuhanurkkaus. Koiran voi tuoda sinne hoitoon pitkän työpäivän ajaksi. Hämeenlinnan lähistöllä tällaiselle palvelulle ei aiemmin ole ollut kysyntää kovin paljon, mutta esimerkiksi pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa se on yleisempää.

– Omistajan ei tarvitse tuntea huonoa omatuntoa siitä, että hauva on yksin kotona, jos sen tuo tänne puuhaamaan päiväksi, sanoo Kauhanen.

Kun lemmikki tuodaan hoitoon, tärkeintä on ottaa mukaan kunnon kaulapanta tai valjaat ja hihna. Hoitolaan voi tuoda myös vaikkapa oman huovan ja leluja. Omat eväätkin ovat sallittuja.

Juhannukseksi vielä paikkoja

Eläinhoitola Hepulissa ei ole ulkotarhoja, vaan koirien ulkoilutus hoidetaan lenkeillä. Siksi hoitoon tuotava koira ei saa olla aggressiivinen ihmisille.

Eläinhoitolan yhteyteen tulee pieni myymälä, johon voi tilata esimerkiksi raakapakasteita. Niitä saa harvemmin eläinkaupoista ainakaan suurempia määriä.

Hämeenlinnan lähistöllä toimii tällä hetkellä kolme eläinhoitolaa: Parolassa toimivan Etelä-Hämeen eläinhoitolan lisäksi Riihimäellä on kaksi hoitolaa. Kauhasen mukaan kysyntä on tällä hetkellä suurempaa kuin tarjonta.

– Tulijoita kyllä on, hän luottaa.

Varauksia hoitolaan onkin jo tullut jonkin verran, mutta vielä löytyy hyvin tilaa tälle kesälle. Esimerkiksi juhannukselle on vielä vapaita aikoja jäljellä. Uusi eläinhoitola voikin olla nyt myöhään heränneen lemmikinomistajan pelastus. (HäSa)

Eläinhoitola Hepuli aukeaa tänään klo 10 osoitteessa Keksikatu 5. Paikalla on avoimet ovet, ja myös karvaiset ystävät ovat tervetulleita tutustumaan tiloihin.