Kanta-Häme

Koirat näytillä Kantolassa kissojenkin hyväksi

Eläinsuojeluyhdistys Rekku Rescue järjestää Match Show:n sunnuntaina 23. elokuuta Kantolan tapahtumapuistossa. Tuotto käytetään yhdistyksen hyväntekeväisyystoimintaan.

Rekku Rescuen toiminnan pääpainona on nyt suomalaisten kissojen auttaminen muun muassa etsimällä koteja kodittomille ja järjestämällä leikkauskampanjoita.

– Suomessa kissojen tilanne on aivan järkyttävä. Olemme nytkin menossa tontille, jossa on 20–30 kissaa, ja ennätys on ollut yli 120 kissaa samassa pihassa, kertoo Erja Knuth Rekku Rescuesta.

Ongelmien syy on usein se, ettei kissoja leikata.

– Joillain on vielä uskomuksia, ettei leikattu kissa ole hyvä hiirikissa, tai muuta vastaavaa. Todellisuudessa leikkaaminen parantaa kissan terveyttä, ja alle luovutusikäisenkin kissan voi leikata, sanoo Knuth.

Yhdistyksen kautta kotia etsii myös suomalaisia ja virolaisia koiria. Yhdistys toimittaa Viron tarhoille eläinten ruokia ja tarvikkeita sekä tukee eläinten eläinlääkärikuluissa.

– Viroilaiset koirat pyritään ensisijaisesti saamaan koteihin siellä, mutta etenkin suuria ja vanhoja koiria tuodaan Suomeen, kun siellä kukaan ei tahdo ottaa niitä. Suomalaiset koirat ovat kauttamme yleensä kodinvaihtajia.

Rekku Rescuen eläimet asuvat kodeissa, ja oppivat niissä tavallisille tavoille.

Ilmoittautuminen Kantolan Match Showhun alkaa kello 11 ja kehät käynnistyvät kello 12. HÄSA

Päivän lehti

4.4.2020