Kanta-Häme

Koiravaljakot kisaavat Pekolan maisemissa

Pekolan koulun alueella järjestetään ensi sunnuntaina koiravaljakkotapahtuma. Tapahtuman huipentumana on koiravaljakkokisat. Sulanmaan kisat ajetaan kärryillä.
 
Sarjoja on kaikkiaan viisi koirajuoksusta avoimen luokan sarjaan. Koirat vetävät kuljettajan ohjaama kärryä tai muuta hyväksyttyä vetolaitetta.
 
Kilpailut ovat epäviralliset Pekolan Mestaruuskilpailut 2013 ja luonteeltaan testi- ja näytösajo. Kisaajista löytyy kilpaurheilijoita ja harrastajia. Kilpailijoilla pitää olla lajilisenssi tai vakuutus sekä viralliset varusteet.
 
Lähtöalueella on starttihetkellä lähtölippua heiluttamassa myös HPK:n puolustaja Juuso Vainio.
 
Rata kulkee Moosenmäentien alusta Aulangontien risteyksestä Pekolan kuntopolulle ja takaisin. Kilpailu aiheuttaa jonkin verran muutoksia liikenteelle Moosenmäentien alkupuolelle ja kevyenliikenteen väylälle Pekolan koulun kohdalla. Järjestäjät toivovat yleisön ja ohikulkijoiden ottavan erityisjärjestelyt huomioon.
 
Tapahtumassa myydään muurinpohjalettuja, grillimakkaraa, kahvia ja mehua sekä koiratarvikkeita.
 
Lajin tiimoilta nähtävää löytyy tarvikkeista erilaisiin koiriin. Tapahtuman talkoolaiset löytyvät Pekolan kyläyhdistyksestä, Hattula-Tyrvännön reserviläisistä, Suomalaisesta Siperianhuskyseurasta ja Hattulan kunnasta, joka antaa käyttöön koulun alueen sekä osallistunut radan kunnostukseen.
 
Pekolan Pakolliset koiravaljakkotapahtuma kello 11 ensi sunnuntaina 22.9 Pekolan koululla, Aulangontie 629,13900 Pekola. Tapahtuma on kaikille avoin.

Päivän lehti

28.1.2020