Kanta-Häme

Koirista noin kolmannes vakuutetaan, kissoista vain joka kymmenes

Agria Eläinvakuutuksen tekemän kyselytutkimyksen mukaan lemmikeille otetaan Suomessa enemmän vakuutuksia kuin muutama vuosi sitten.

Vuonna 2015 viidennes koirista oli vakuutettu, mutta nyt luku on noussut 31 prosenttiin.

Kissojen kohdalla luvut ovat 2 prosenttia ja 9 prosenttia.

Agria Eläinvakuutuksen maajohtajan Anna Linderin mukaan yhä useammat lemmikin omistajat haluavat vakuuttaa lemmikkinsä sairauden tai tapaturman varalle.

– Nelijalkaisia perheenjäseniämme pidetään arvokkaina ja niiden hoitoon halutaan panostaa, kun jotakin odottamatonta tapahtuu.

Agria Eläinvakuutus ainoa vain eläimiä vakuuttava vakuutusyhtiö Suomessa.

 

Jos lemmikkiä ei ole vakuutettu, jäävät hoitokulut kokonaisuudessaan omistajan maksettaviksi. Näissä tapauksissa eläin usein lopetetaan, jos eläinlääkärinlasku nousee liian korkeaksi.

Kyselyn mukaan noin 9 prosenttia koiranomistajista joutuisi valitsemaan lemmikin lopettamisen, jos eläinlääkärin lasku olisi 669–1004 euroa. Kissanomistajista, joilta vakuutusta ei löydy noin 22 prosenttia valitsisi lopetuksen, jos lasku olisi enintään 670 euroa.

 

Tutkimus tehtiin kaikissa Pohjoismaissa. Ruotsi on muita maita edellä vakuutusasteessa.

Ruotsissa hoitovakuutus on 79 prosentilla koirista, 50 prosentilla kissoista ja 76 prosentilla hevosista.

Anna Linderin mukaan kyse ei ole siitä, että lemmikkejä pidettäisiin Ruotsissa muita Pohjoismaita paremmin, vaan taustalla on tunnettavuus ja perinteet.

Agria Djurförsäkring on toiminut Ruotsissa yli 125 vuotta, kun taas Suomen Agria Eläinvakuutus aloitti toimintansa vuonna 2016.

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic