Kanta-Häme

Kokeilevia kenkiä esillä Tampereella

Hämeen ammattikorkeakoulun (Hamk) jalkinemuotoilun opiskelijat kenkineen pinkaisevat Tampereelle Vapriikin kenkämuseoon.

Pinkoen huomiseen – Kokeilevaa jalkinemuotoilua Wetterhoffilta -gallerianäyttely avataan huomenna perjantaina, ja se on avoinna vuoden ajan.

Näyttely on syntynyt opiskelijoiden ja Vapriikin yhteistyönä, ja se jatkaa suomalaisen kenkäteollisuuden tarinaa. Samalla näyttelyssä katsotaan jalkinetta tuoreella ja rohkealla tavalla materiaalien, muotojen ja tekniikkojen rajoja hakien.

Kaikki näyttelyn jalkineet on suunniteltu ja valmistettu käsityömäisesti. Mukana on myös Wetterhoffilta jo valmistuneita ja jalkinealalla menestyneitä muotoilijoita.

Näyttelyn innoittajana on suomalainen, kansainvälistä tunnustusta saanut suunnittelija Aki Choklat, joka myös avaa näyttelyn.

Avajaispäivänä Vapriikissa vietetään Pinkoen huomiseen -teemapäivää. Nuoret suunnittelijat esittelevät töitään kello 12 ja Aki Choklatia voi kuulla yleisöluennolla kello 18. Vapriikin kenkämuseo sijaitsee Tampellan alueella osoitteessa Alaverstaanraitti 5. (HäSa)

Päivän lehti

5.6.2020