Kanta-Häme

Koko perheen talviretkeilytapahtuma Metsästysmuseolla

Suomen Metsästysmuseo järjestää talviretkeilytapahtuma Talvikin sunnuntaina 8. helmikuuta kello 10–14.

Tänä vuonna innostetaan koko perhettä vauvasta vaariin talviretkeilyn pariin teemalla Ylös, ulos ja retkelle!

Työnäytöksiä ja perinneleikkejä

Vanhat hyvät erätaidot sekä uudet retkiniksit kohtaavat ohjelmistossa.

Erätulilla-ohjelman retkeilytoimittaja Joppe Ranta luennoi kello 11 Loue-vaatteesta, perinteisestä suomalaisesta retkeilymajoitteesta. Museon sisällä puukkoseppä Risto Mikkonen esittelee työnäytteitä.

Suomen Erätaito ry puolestaan esittelee risukeittimen valmistusta työnäytöksin. Risukeitin on mukana kulkeva, kevyt keitin, jolla voi polttaa puuta ja käpyjä. Risukeittimen tekonäytökset ovat kello 10.30 ja 13.

Riihimäen Nuorisoteatterin Talvikki-hahmo avaa tapahtuman kello 10. Koira-ajelut, napakelkka sekä poniratsastus tarjoavat lapsille reipasta menoa. Koko perhe voi osallistua perinteiselle rekiretkelle.

Ohjelmassa on lisäksi talvisia perinneleikkejä, jotka tarjoavat lapsille uusia virikkeitä ja kenties herättävät aikuisilla nostalgisia muistoja.

Riihimäen lasten ja nuorten taidekoulu rakentaa tapahtuman aikana lumilinnan. Riihilatu ry:n edustajat opastavat lumikenkäilyä, ja Maankaje oy esittelee lajin historiaa tuomalla näytille vanhoja lumikenkämalleja.

Kaverikoirat esittäytyvät

Talvikissa on tänä vuonna mukana poikkeuksellisen paljon koiria, sillä rapsuteltaviksi tulee Riihimäen seudun kaverikoiria.

Lintujen talviruokinnasta neuvoa antavat Kanta-Hämeen lintutieteellisen yhdistyksen edustajat, ja Riihimäen VPK tuo paikalle paloauton.

Ilmaisia kehonkoostumusmittauksia puolestaan tarjoaa Riihimäen kaupungin liikuntapalvelut kello 10–11.30 ja 12.15–14. Seurakunta pitää satutuokioita kello 11 ja 13. Partiolaisten toimintaa esittelevät Riihimäen Erätytöt ja Eräpojat sekä Hirviveikot.

Energisten ulkotoimintojen lomassa voi pitää evästauon Riihimäen Idäntyö ry:n ja seurakunnan hernekeitto- ja lettupisteessä. Seurakunta myy myös villasukkia sekä lapasia. Tuotto menee lyhentämättömänä Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Partiotoiminnan tukemiseksi myynnissä on grillimakkaraa ja laskiaispullia.

Erätulia poltetaan tapahtuman ajan, ja jätkänkynttilöitä voi hankkia myös kotiin viemisiksi.

Näyttelyihin vapaa pääsy

Talvikki-tapahtumaan ja metsästysmuseon näyttelyihin on päivän aikana vapaa pääsy.

Metsästysmuseo on järjestänyt Talvikki-tapahtuman vuodesta 2007 talkoohengessä yhteistyökumppaneiden kanssa, ja se järjestetään aina Talvikin nimipäivää lähimpänä sunnuntaina. (HäSa)

Ohjelma kokonaisuudessaan: www.metsastysmuseo.fi