Kanta-Häme

Kokoomuksen Heinonen: Kansalaisaloitteiden voimassaoloa syytä jatkaa yli vaalikausien

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen uudistaa esityksensä kansalaisaloitteiden lainsäädännön päivittämiseksi.

Heinonen haluaa muuttaa lakia niin, että kansalaisaloitteet eivät raukeaisi enää jatkossa vaalikauden vaihtuessa. Heinonen sanoo, että ongelma nousi alkavan eduskuntasyksyn alla esille, kun muun muassa sosiaali- ja terveysvaliokunnan ja myös perustuslakivaliokunnan aika tullee menemään suurelta osin sote-uudistuksen käsittelemiseen.

Heinosen mukaan nykyinen raukeamissäännös on tehnyt loppukaudesta kansalaisaloitteiden näkökulmasta tyhjäkäynnin aikaa, kun aloitteita ei ole kannattanut laittaa aikataulun takia edes liikkeelle.

– Toivottavasti eduskunnassa tehdään nyt pikaisesti esitys siitä, että kansalaisaloitteet pysyvät voimassa myös yli eduskuntavaalien. Samalla on mahdollisuus tarkastella myös muita muutostarpeita, Heinonen toteaa tiedotteessaan.

Eduskunta on saanut käsiteltäväkseen tällä vaalikaudella runsaasti kansalaisaloitteita, joista osa odottaa edelleen valiokunta- ja muuta eduskuntakäsittelyä.

– Kansalaisaloitteet ovat osoittaneet toimivuutensa. Kansalaisaloitteista on tullut tärkeä osa demokratiaa ja myös keino herätellä meitä poliitikkoja ja puolueita tärkeiden ja joskus vaikeidenkin asioiden ääreen.

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic