fbpx
Kanta-Häme Riihimäki

Kokoomuksen kolmannesta tiukahko taisto – Timo Heinonen säilytti paikkansa

Timo Heinonen (kok.) ehti jännittää ääntenlaskennan edetessä, mutta loppujen lopuksi hän vei kokoomuksen kolmannen paikan selvin luvuin. Kuva: Riku Hasari
Timo Heinonen (kok.) ehti jännittää ääntenlaskennan edetessä, mutta loppujen lopuksi hän vei kokoomuksen kolmannen paikan selvin luvuin. Kuva: Riku Hasari

Kokoomus säilytti Hämeen vaalipiirissä asemansa kolmella edustajallaan. Kolmannesta paikasta käytiin kuitenkin tiukalta vaikuttanut taisto loppilaisen istuvan kansanedustajan Timo Heinosen ja lahtelaisen Milla Bruneaun välillä.

Ääntenlaskennan edetessä heidän sijoituksensa vaihteli niin, että jompi kumpi oli tulossa valituksi ja toinen jäämässä rannalle. Loppujen lopuksi ero Heinosen eduksi oli selvä, lähes 1 000 ääntä.

– Kun ennakkoäänet jäivät viime vaalien lukemasta, kyllä siinä kohtaa taisi tulla yksi ylimääräinen sydämenlyönti. Mutta sen jälkeen äänimäärän kehittyminen näytti hyvältä, ja levollisin mielin ääntenlaskua saattoi seurata, Heinonen sanoo.

Viime vaaleissa Timo Heinonen keräsi yli 6 000 ääntä, eli hänen äänisaaliinsa (5 600) pieneni jonkin verran neljän vuoden takaiseen verrattuna.

Heinonen sanoo silti olevansa tyytyväinen äänimääräänsä. Heinonen on ollut eduskunnassa vuodesta 2007 eli kolme vaalikautta. Hän on 44-vuotias luokanopettaja ja Lopen kunnanvaltuuston puheenjohtaja.

Valtakunnallisesta tuloksesta Heinonen sanoo, että hallitusneuvotteluista ei tule helpot eikä hallituspohjakaan ole heti selvillä.

Vaaleissa Kanta-Häme sai kahdeksan kansanedustajaa ja Päijät-Häme kuusi. Heinonen sanoo, ettei hän ole ajatellut paikkajakaumaa tältä kannalta.

– Kansanedustajan tulee olla koko vaalipiirin puolella ja ajaa sen etua.

Tulevan kauden tärkeimmiksi asioiksi Heinonen nimeää työn, työllisyyden ja yrittäjyyden edistämisen sekä turvallisuuden. HÄSA

Menot