Kanta-Häme Hämeenlinna

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja yllättyi Puntilan eroilmoituksesta: "Hänellä oli hyvin vaativia paikkoja"

Helena Lehkonen sanoo, että luottamustoimistaan eronneen Anni Puntilan korvaajat pyritään päättämään kesäkuun puoliväliin mennessä. Arkistokuva

Kokoomuksen Hämeenlinnan valtuustoryhmän puheenjohtaja Helena Lehkonen kertoo Anni Puntilan eroilmoituksen luottamustoimistaan tulleen täytenä yllätyksenä. Puntila ilmoitti torstaina eroavansa, koska hän on epäiltynä rikoksista.

– Emme olleet ottaneet ryhmänä asiaan vielä mitään kantaa, sillä (epäiltyjen rikosten) tutkinta on kesken.

Lehkosen mukaan Puntilan toiminnassa luottamustehtävissään ei ole ollut huomautettavaa. Puntila on ollut kaupunginvaltuutettu ja maakuntavaltuuston jäsen sekä myös hallitustehtävissä HS-Hulevesipalvelut oy:ssä, Linnan Kiinteistökehitys oy:ssä, HS-Vesi oy:ssä ja Hämeenlinnan Pysäköinti oy:ssä.

– Hänellä oli hyvin vaativia paikkoja.

Lue myös: Hämeenlinnan kaupunginvaltuutettua epäillään kiristyksestä: ”On pyritty uhkauksella perimään vahvistamattomia saatavia”

Puntilan tilalle kaupunginyhtiöihin nimitettävistä henkilöistä pyritään Lehkosen mukaan päättämään kesäkuun puoliväliin mennessä.

– Meillä on neuvotteluryhmä ja myös kunnallisjärjestö ottaa paikkoihin kantaa.

Puntilan tilalle Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston varsinaiseksi jäseneksi nousee Jarmo Vainio ja varavaltuutetuksi Olli Ilomäki. HäSa

 

Oikaisu 1.6. kello 13.05: Jarmo Vainion noustessa varsinaiseksi kaupunginvaltuutetuksi, ensimmäiseksi varavaltuutetuksi nousee Kalle Virtanen. Uudeksi varavaltuutetuksi nousee Olli Ilomäki. Jutussa aiemmin uutena varavaltuutettuna mainittu Timo Saviniemi on jo ennestään varavaltuutettu.

Päivän lehti

3.7.2020