Kanta-Häme

Kokoomus vaatii Erasmus-rahoituksen ja opiskelijavaihdon kaksinkertaistamista

Kokoomuslaiset opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (keskellä) ja nuoret eurovaaliehdokkaat Janika Takatalo ja Tuomas Tikkanen vierailivat lauantaina Hämeenlinnassa keskustelutilaisuudessa. KUVA: Daniel Sazonov

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) ja kokoomuksen nuoret eurovaaliehdokkaat Janika Takatalo ja Tuomas Tikkanen esittävät EU:n Erasmus+-opiskelijavaihto-ohjelman rahoituksen kaksinkertaistamista ja opiskelijavaihdon ulottamista kaikkien nuorten saataville.

Ministeri ja ehdokkaat painottivat Hämeenlinnan-vierailullaan Café Laurellissa järjestetyssä keskustelutilaisuudessa kansainvälistymisen merkitystä Suomen hyvinvoinnille.

– Lisärahoitus mahdollistaisi yhä useammalle suomalaiselle ja eurooppalaiselle nuorelle opiskelijavaihdon ulkomailla. Pitkän linjan tavoitteena on, että jokainen suomalaisnuori voi käydä Euroopassa vaihdossa ja kansainvälistyä, Grahn-Laasonen ja ehdokkaat sanovat.

 

Heidän mukaansa vaihdon tuplaaminen korkea-asteella ja vaihtojen tuominen myös toiselle asteelle nykyistä huomattavasti laajemmin on realistinen tavoite, johon voidaan päästä jo tulevalla europarlamenttikaudella.

Rahoitus nousisi 15 miljardista eurosta 30 miljardiin.

– Erasmus-ohjelma on ollut EU:n menestystarina, ja Suomi on ohjelman yksi suurimmista hyötyjistä. Sen kautta kansainväliseen vaihtoon on päässyt osallistumaan vuodesta 1992 jo yli 235 000 suomalaista. Ohjelma tuo esille EU:n mahdollistamia käytännön etuja ja Suomeen konkreettista hyötyä EU:n budjetista, ministeri ja ehdokkaat sanovat.

 

Erasmus on liikuttanut opiskelijoita jo yli 30 vuoden ajan.

Vuonna 2017 jopa 21 150 suomalaista nuorta osallistui Erasmus+-ohjelman rahoittamiin ulkomaanjaksoihin, ja yli puolet korkeakoulujen ja ammattioppilaitosten ulkomaanjaksoista rahoitettiin tästä ohjelmasta.

– Eurovaaleihin on aikaa kolme viikkoa, mutta keskustelu loistaa täysin poissaolollaan. Haastamme puolueet tuomaan esille EU-linjansa ja avaamaan tavoitteitaan Euroopan uudistamiseksi.

 

Päivän lehti

4.7.2020