Kanta-Häme

Kokoomusnuoret: Kaupungin työntekijöillä ei asiaa kaupunginhallitukseen

Hämeenlinnan Kokoomusnuoret vaatii, että Hämeenlinnan kaupunginhallitukseen ei tulevaisuudessa enää valittaisi kuntasektorin työntekijöitä edes varajäsenen paikoille.

Yhdistys katsoo, että nykyinen toimintatapa, jossa kunnan työntekijät eivät voi saada kaupunginhallituksen varsinaista paikkaa, on riittämätön.

– Nyt tämän nykyisen mallin puitteissa mahdollistetaan se, että sairaanhoitajat, opettajat sekä muut kunnan työntekijät käyttävät päätäntävaltaa varajäsenen paikalta. Olemme siinä tilanteessa, jossa kaupungin etu jää ammattiosaston edun jalkoihin, kommentoi Hämeenlinnan Kokoomusnuorten puheenjohtaja Henrik Järvinen.

Yhdistys katsoo varajäsenyysasian erityisen ajankohtaiseksi nyt, kun Hämeenlinnan talous sakkaa ja joka puolelta olisi etsittävä säästöjä.

– Kaupunkimme talous on miljoonia alajäämäinen, siksi olisi loogista että säästöjä haettaisiin myös henkilöstön irtisanomisilla. Tämä ei nyt taida toteutua, kun kunnan työntekijät pääsevät päättämään asiasta kaupunginhallituksessa, toteaa Järvinen.

Hämeenlinnan Kokoomusnuoret muistuttaa, että ammattiyhdistyspolitikoinnin paikka ei ole kaupunginhallituksessa.

– Kaupunginhallituksen jäsenten sekä varajäsenten tehtävä on valvoa kaikkien kuntalaisten etua. Tämän vuoksi kuntasektorin työntekijöillä ei saisi olla kaupunginhallituksen pöydän ääreen mitään asiaa, Järvinen kertoo.

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic