fbpx
Kanta-Häme Hämeenlinna

Kolmannella finaalikerralla tärppäsi: Hämeenlinnalaisen Annika Takasen Routa-sormus on kirkkaasti vuoden kaunein

Sormus keräsi yli 25 prosenttia äänistä.
Annika Takasen Routa-sormus voitti Suomen kaunein sormus -kilpailun.

Hämeenlinnalaisen kultaseppä-muotoilija Annika Takasen suunnittelema Routa-sormus voitti Vuoden Kaunein Sormus 2020 -kilpailun. Kilpailun järjestävät I love me -messut ja Häät-media.

Takanen työskentelee hämeenlinnalaisessa Kultasepät Narsakka oy:ssä.

Teema Sinä & Minä haastoi korusuunnittelijat pohtimaan, millainen sormus sopisi kahdelle henkilölle ikään tai sukupuoleen katsomatta. Syy samanlaisten sormusten hankintaan voi olla vaikkapa ystävyys, työ, opiskelu tai rakkaus.

Takasen mukaan suunnittelun perustana oli ajatus morsiamen ja sulhasen yhteistä rakkautta ilmentävästä sormuksesta. Inspiraationlähteenä toimivat luonnon uniikit muodot.

Annika Takasen Routa-sormus on valmistettu 14 karaatin punakullasta ja sitä koristavat yhdeksän pientä timanttia. Kuva: Kultasepät Narsakka
Annika Takasen Routa-sormus on valmistettu 14 karaatin punakullasta ja sitä koristavat yhdeksän pientä timanttia. Kuva: Kultasepät Narsakka

– Roudan aiheuttamat halkeamat maaperässä ja jäätynyt maa antoivat kisasormukselleni muodon. Ajatus sydämen jään ja roudan sulattamisesta oli kaunis, teemat yhteen solmiva tekijä. “Yhteinen sormus, yhteinen rakkaus”.

Takanen valmistui vuonna 2012 Kuopion Muotoiluakatemiasta tuotemuotoilijaksi. Intohimo korujen suunnitteluun ja valmistamiseen sai jatkamaan kultasepäksi.

Takasen työ on päässyt kilpailun finaaliin kahdesti aiemminkin.

Kymmenen finalistin joukosta yleisö sai äänestää verkossa suosikkiaan. Routa keräsi äänistä yli 25 prosenttia. HÄSA

Menot