Kanta-Häme

Kolmas asuintalo laajeni hieman

Katteen asuintaloista rakennetaan seuraavaksi pohjoisessa Turuntiehen rajoittuva asuin- ja liikerakennus.

NCC on hakenut uutta rakennuslupaa Kaivokatu 9:ssä sijaitsevalle tontilleen.

Kaupunki on jo aiemmin myöntänyt yhtiölle rakennusluvan nelikerroksisen asuin- ja liikekerrostalon rakentamiseen tontille. Lisäksi se on myöntänyt muutosluvan kerrostalon alapuolella sijaitseville paikoitus- ja liiketiloille.

Nyt yhtiö hakee rakennusoikeuden ylityslupaa, sillä rakennuksen koko on tarkentunut suunnittelun edistyessä 3359-neliöiseksi aiemman 3238 kerrosneliön sijaan. Ympäristö- ja rakennuslautakunta päättää luvasta ensi keskiviikkona.

Asunto oy Hämeenlinnan Kuivasilta -nimiseen taloyhtiöön tulee yhteensä 33 asuinhuoneistoa sekä 814 neliötä liiketilaa.

Asemakaavassa tontti on osoitettu asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialueeksi, jolle saa rakentaa myös hotellin. Viime aikoina hotelliaikeesta ei ole kuitenkaan enää julkisuudessa puhuttu.

Hämeen Sanomat ei tavoittanut perjantaina sen paremmin NCC:n kiinteistökehitysjohtaja Markku Pitkästä kuin Hämeenlinnan kaupungin tilaajajohtaja Päivi Salorantaa kommentoimaan asiaa.

Kaksi taloa jo rakenteilla

Parhaillaan NCC tekee katteella kahden asuinkerrostalon rakennustöitä.

Kaivokatu 5:een tulee 47 Kotosalla-konseptin mukaista omistusasuntoa. Lisäksi viereiseen Kaivokatu 3:een tulee 61 vuokra-asuntoa senioreille.

Kuusikerroksisten rakennusten pitäisi valmistua jouluksi. Kummankin rakennusoikeus on reilut 3000 neliötä.

Vuokra-asunnot tulevat Icecapital-pääomasijoitusyhtiön rahaston omistukseen. Rahaston sijoittajina on 23 suomalaista instituutiota ja sijoitusyhtiötä.

Lisäksi NCC on varautunut toteuttamaan neljännen kohteen Kaivokatu 1:ssä. Se on suurin katteen asuinkerrostaloista. Sen pinta-alaksi on asemakaavassa merkitty 6 580 kerrosneliömetriä. (HäSa)

Mainos