Kanta-Häme

Kolmasluokkalaisten kuorokonsertti sytyttää taas Vanajasalin

Hämeenlinnalaisten kolmasluokkalaisten kevät huipentuu nyt jo toistamiseen järjestettävään suureen kuorokonserttiin. Poika, joka katseli puiden latvoja -konsertti kuullaan Verkatehtaan Vanajasalissa keskiviikkona 25. toukokuuta kello 12.00.

Koko lukuvuoden harjoitelleet kolmasluokkalaiset esiintyvät Vanajasalissa toisilleen lähes 700 oppilaan kuorona Sibelius-opiston opiskelijoista koostuvan kamariorkesterin kanssa. Kuoroa johtaa projektin taiteellinen johtaja Ismo Savimäki, joka on laatinut Sibelius- ja luontoaiheiseen konserttiin ohjelmakokonaisuuden yhdessä Sibelius-opiston kanssa. Visuaalisuudesta ja valosuunnittelusta vastaa Juha Rouhikoski.

Ismo Savimäki on harjoituttanut kuluneen lukuvuoden aikana kaikki Hämeenlinnan kolmannet luokat konsertissa esitettäviin kappaleisiin ja kuorolaulun perusteisiin.

Konsertissa kolmasluokkalaiset ovat pääosassa nauttien konsertista ja päästessään esiintymään toisilleen. Viime vuoden suuren kysynnän vuoksi tämän vuoden konserttiin myydään myös viimevuotista enemmän lippuja katsojille. Hämeenlinnalaisten kolmasluokkalaisten projekti on osa perusopetuksen kulttuurikasvatussuunnitelmaa, Kulttuuripolkua, ja siitä on tarkoitus tehdä vuosittainen perinne.

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic