Kanta-Häme

Kolme vartijaa vei ex-vankilanjohtajan käräjille

Oikeudenkäynti Hämeenlinnan vankilan entistä johtajaa Tuomo Kärjenmäkeä vastaan alkoi tiistaina Hämeenlinnan käräjillä. Kolme vartijaa syyttää häntä virkasalaisuuden rikkomisesta ja vaatii vahingonkorvauksia. Syyttäjä jätti syytteet nostamatta.

Syytteet nostaneiden vartijoiden mukaan vankilanjohtaja on paljastanut ulkopuolisille ja joillekin muille vankilan työntekijöille heidän salassa pidettäviä terveystietojaan ja esittänyt heistä perättömiä väitteitä. Vartijat kokevat myös tulleensa kohdelluiksi epäasiallisesti ja joutuneensa Kärjenmäen silmätikuiksi.

Yksi vartija väittää Kärjenmäen sanoneen, että vartija on mielenterveysongelmainen ja uhannut tappaa Kärjenmäen. Toinen vartija väittää, että Kärjenmäki on sanonut häntä mielenterveysongelmaiseksi ja itsensäpaljastajaksi. Kolmas väittää hänen sanoneen vartijaa mielenterveysongelmaiseksi, vaaralliseksi, erittäin esimiesvastaiseksi ja todennäköiseksi työpaikka-ampujaksi.

Kaikki vartijat pitävät väitteitä keksittyinä ja kaikin puolin perusteettomina.

Kukin vartija vaatii Kärjenmäeltä yhteisvastuullisesti valtion kanssa 2500 euron kärsimyskorvausta ja oikeudenkäyntikulujensa korvaamista. Lisäksi hänelle vaaditaan sakkorangaistusta.

Jutussa kuullaan useita todistajia, jonka vuoksi käsittely jatkuu tänään keskiviikkona. Tuomio annetaan myöhemmin. (HäSa)