fbpx
Kanta-Häme

Kolme viikkoa Iron Maideniin - suurimmat muutokset liikenteeseen

Keikalle odotetaan noin 20 000 kävijää, joiden liikkumisen ja keikkanautinnon takaamiseksi on tehty töitä jo pitkään. Viime vuoden AC/DC:n keikasta on otettu opiksi ja parannuksia on tehty.

Merkittävimmät muutokset liittyvät liikennejärjestelyihin. Vanajantiestä tehdään yksisuuntainen eteläsuuntaan Kantolantien risteyksestä Kymppitielle saakka.

– Tämä mahdollistaa esimerkiksi saatto- ja noutoliikenteen myös yksityisautoilijoille, ja on turvallisempaa myös jalankulkijoiden kannalta, kertoo tapahtuman turvallisuuspäällikkö Ville Ketonen.

Myös tapahtuman järjestävä Live Nation toivoo, että mahdollisimman moni saapuisi paikalle julkisilla. Sekä VR että Express Bus järjestää keikkapäivälle lisävuoroja.

Live Nationin kehitysjohtaja Kaarina Gould on innoissaan lähestyvästä tapahtumasta.

– On ihanaa tulla taas Hämeenlinnaan. Iron Maidenin kiertueelta on kuulunut hyviä kuulumisia, ja bändi on kovassa kunnossa.

Viime kesänä ruuhkaa aiheutti tapahtuma-alueelta poistuminen. Linnan Kehitys Oy:n myyntipäällikkö Jonna Piiroinen kertoo, että koko kaupungin toimivuutta keikkapäivänä on suunniteltu tarkoin.

Ihmisten liikkumisen helpottamiseksi on suunniteltu uusi konsepti, jonka kaupunki kuitenkin paljastaa vasta lähempänä tapahtumaa. Tapahtuman järjestäjille on luvattu, että Vanajantien remontti valmistuu hyvissä ajoin, jo 17. kesäkuuta mennessä.

Vanajantien yksisuuntaisuuden pitäisi helpottaa myös risteysten ja Kymppitien liittymien ruuhkia.

Liikkumista Kantolassa helpotetaan myös viime kesää tarkemmilla opasteilla.

Pysäköinnissä nojataan tänä vuonna kaupungin parkkialueisiin. Visamäessä ei tänä vuonna järjestetä pysäköintiä yksityisautoilijoille.

Ketosen mukaan yksityisistä bussiparkeista ja kuljetuksista tapahtumapuistoon on keskusteltu, mutta mitään ei ole lyöty lukkoon.

Linnan Kehitys toivoo, että hämeenlinnalaiset ottavat keikkakävijät taas lämmöllä vastaan.

Tapahtumapäivänä oppaina toivovat city-ritarit. Piiroisen mukaan heitä kaivataan vielä lisää. Myös yritykset voivat edelleen tarjota tilapäispalveluja mukaan.

Etkot ja jatkot järjestetään tänäkin vuonna Verkatehtaalla. Rock Village tarjoaa sekä musiikkia että markkinameininkiä.

Tapahtuma-alueella voi musiikin lisäksi tuttuun tapaan nauttia ruuasta, juomasta ja erilaisista myyntikojuista. Järjestäjät suosittelevat varaamaan mukaan käteistä, mutta yleisimmät pankki- ja luottokortit toimivat myös.

Keikan ikäraja on viisi vuotta, ja alle 14-vuotiaat pääsevät alueelle vain täysi-ikäisen seurassa.

Gould kiittelee kaikkia järjestelyissä mukana olleita kaupungin hallintoa myöden. Viime vuoden palaute on otettu huomioon ja kaiken uskotaan sujuvan hyvin. HÄSA

Menot