Kanta-Häme

Kolmen koulun peruskorjaukset poistettiin asialistalta Janakkalassa - Niistä on tarkoitus päättää myöhemmin erikseen

Turengin tuleva koulukeskus rakennetaan nykyisen Turengin koulun (kuvassa) tontille niin, että siitä on yhteys kirjasto-liikuntahalliin.

Janakkala

Kunnanhallitus ei käsitellyt keskiviikkona lainkaan Viralan, Harvialan eikä Leppäkosken koulun peruskorjauksia, vaikka asia mainittiin esityslistalla koulukeskushankkeen yhteydessä.

Kunnanjohtaja korjasi kunnanhallituksen kokouksessa päätösesitystään niin, että nämä peruskorjaukset poistettiin hankesuunnitelmasta.

– Se oli vain tekninen korjaus – tämä asia olisi pitänyt jo aiemmin poistaa hankesuunnitelmaa koskevasta pykälästä, kunnanjohtaja Tanja Matikainen perustelee.

 

Hänen mukaansa Viralan, Leppäkosken ja Harvialan koulujen peruskorjaukset eivät liity koulukeskusten rakentamiseen, vaan niistä tulee päättää erikseen talousarvion yhteydessä.

Vielä ei ole tiedossa, miten muuttunut koulukeskusesitys vaikuttaa Janakkalan tuleviin talouslukuihin.

Kesällä kunta hankki konsulttiyhtiö Inspiralta selvityksen koulukeskusten rakentamisen vaikutuksesta kunnan talouteen. Inspira suositteli Turengin koulukeskuksen rakentamista kahdessa osassa, mutta kunnanhallitus esittää, että se rakennettaisiin kerralla.

Tanja Matikaisen mukaan nyt ei tarvita uutta talousselvitystä, vaan uuden tilanteen luvut voidaan syöttää Inspiralta ostettuun laskentaohjelmaan.

Joka tapauksessa kyse on Janakkalan kunnan historian suurimmasta investoinnista. On puhuttu jopa 100 miljoonasta, kun purku- ja väistötilakustannuksetkin otetaan huomioon.

Inspira arvioi, että kunnan ei tarvitsisi nostaa koulukeskusten takia veroprosenttia, jos Turengin koulukeskus rakennettaisiin kahdessa vaiheessa.

 

Valtuusto tekee lopullisen päätöksen kouluverkosta ja koulukeskusten hankesuunnitelmasta 12. marraskuusta.

Sen jälkeen on varattava noin vuosi aikaa suunnittelulle. Kunnanhallituksen esityksen mukaan Turengin koulukeskuksen rakentaminen aloitetaan ensin ja siitä vuoden päästä aloitetaan Tervakosken kohde. HÄSA

Päivän lehti

20.9.2020

Fingerpori

comic