Kanta-Häme

Kolmen viikon jatkoaika SCC-neuvotteluille

Neuvottelut Sunny Car Centerin tonttikaupasta saivat kaupunginhallitukselta jatkoaikaa kolmisen viikkoa.

Hallitus asetti takarajaksi seuraavan kokouksensa päivämäärän eli 22. huhtikuuta. Tuohon mennessä kaupan pitäisi syntyä.

Neuvotteluja käydään apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuon tekemän esityksen pohjalta. Kauppakirjan kaupunginhallitus on hyväksynyt jo viime kesäkuussa, mutta se on edelleen allekirjoittamatta.

– Ilman muuta kaupungin intressissä on, että hanke etenee ja saadaan tuo hulppea kokonaisuus Kirstulan pelloille. Meillä on SCC:n kanssa yhteinen halu saada kaupat tehdyksi nopeasti, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) vakuuttaa.

Mikä sitten on ongelmana, ettei kauppakirjaa ole allekirjoitettu? Jostainhan pitää silloin olla erimielisyyttä?

– Ehkä meidän pitää vielä kerran istua neuvottelupöytään ja käydä kaikki läpi. Tällaistahan se kaupankäynti on. Joskus pitää jostain tinkiä.

Muutoksia aikatauluun

Neuvottelua käydään nyt Kirstulan kolmion päätontista eli noin 20 hehtaarin alueesta. Alueella olevista ns. sivutonteista ei nyt neuvotella.

Kaupanteon aikataulu on sitten kesäkuisen päätöksen muuttunut. Tuolloin hyväksytyn kauppakirjan mukaan 8,4 miljoonan euron kauppahinta piti maksaa kolmessa osassa siten, että ensimmäiset 200 000 euroa maksetaan 7 päivän kuluessa siitä, kun myyjä ilmoittaa kaupan hyväksymistä koskevan kaupunginhallituksen päätöksen saaneen lainvoiman.

Viime vuoden loppuun mennessä piti maksaa 800 000 euroa ja kauppahinnan loppuosa 7,4 miljoonaa tämän vuoden kesäkuun loppuun mennessä.

Nyt toimitusjohtaja Markku Ritaluoma on esittänyt, että kaupan saatua lainvoiman maksettaisiin 100 000 euroa, puoli miljoonaa ensi tammikuun loppuun mennessä ja 7,8 miljoonaa ensi vuoden loppuun mennessä.

Alueen omistusoikeus siirtyy vasta, kun koko kauppahinta on maksettu.

Sopimuksia tehty

Neuvotteluja jatketaan joko esitetyn maksujärjestelyn pohjalta tai uuden hinnoittelun perusteella.

Ritaluoma selitti yhtiön kiirettä sunnuntain Hämeen Sanomissa sillä, että on jo tehty sitovia sopimuksia tontin maanrakennuksesta ja kiviaineksen toimituksista. Sopimusten mukaan töiden pitää alkaa kesäkuussa.

Neuvottelut siis jatkuvat ja seuraavan kerran asia tulee kaupunginhallitukseen 22. huhtikuuta.

– Toivottavasti kauppa on siihen mennessä syntynyt, Rautio painottaa.

Kaupunginhallituksen maanantainen päätös oli yksimielinen. (HäSa)