fbpx
Kanta-Häme

Komeroiden kätköt näytillä Rengossa

Hämeenlinna

Keskeneräisiä käsitöitä, kaikenkirjavia kretonkeja ja kastemekkojen kavalkadi ovat nyt esillä Ahoisten maamiesseurantalolla.

K:lla alkavia näyttelyn kategorioita ovat myös kengät ja käsilaukut, sekä karkkirasioita ja kaikkea kera kahvikattauksien.

NÄYTTELY TUO historiallisia tavaroita näkyville. Vaatteista erityisiä ovat esimerkiksi yli 100 vuotta vanha kastemekko ja 1940-luvulta peräisin oleva hääpuku.

– Näyttelystä on puhuttu jo monta vuotta. Täällä maalla on kaikilla komerot täynnä tavaraa. Monet jäsenistämme ovat jo 80-vuotiaita, ja jos ei tavaroita tuoda esille, voi olla että ne jäävät ikuisesti komeroiden pimentoihin, kertoo Rengon maatalousnaisten puheenjohtaja Teija Heinonen.

TAPAHTUMA KUULUU Renko-viikon ohjelmaan.

– Täällä on myös kahvio, joten paikan päälle voi tulla jäädäkseen, kehottaa Heinonen.

Läsnä on aina joku, joka voi kertoa näyttelyn esineistä. Eteisessä Vertaisveturit vetää keinutuolijumppaa muutaman kerran päivässä.

Tuulevi Haakana on ollut näyttelyn puuhanaisena.

– Kaikkien naisten pitäisi tietysti tulla tänne katsomaan. Täällä on esillä kaikkea kastemekoista tanssimekkoihin. Yksi pöydällinen on kyllä myös miesten vanhoja vaatteita, hän sanoo.

Koska maalla on tilaa, on aittojen kätköissä mahtunut säilymään vanhoja aarteita. Nyt ne on kannettu esiin.

Näyttely on esillä vielä tänään ja huomenna klo 14–20 Ahoisten maamiesseurantalolla, osoitteessa Topenontie 1010, Renko.

Menot