Kanta-Häme

Kommentti: Loppukiri ei riittänyt

 

Jännäksi meni demareiden puheenjohtajavalinta Seinäjoella. Jutta Urpilainen veti hyvän loppukirin, mutta se ei ihan riittänyt.  Antti Rinne voitti lopulta 14 äänellä.
 
Kutkuttavaksi äänestyksen teki se, että Urpilainen onnistui ehdokaspuheessaan perjantaiaamuna selvästi Rinnettä paremmin.
 
Tunteellisessa puheessaan Urpilainen asetti itsensä alttiiksi ja vetosi voimakkaasti puoluekokousväkeen. Puhe keskittyi varsinaisten asiakysymysten sijaan puhujan lujaan tahtoon jatkaa työtään. Se selvästi innosti kokousväkeä, joka osoitti suosiotaan puheen jälkeen seisten.
 
Rinteen puhe oli keskiverto. Hän aloitti dynaamisesti, mutta ote ei kantanut loppuun asti. Rinne takelteli pariin kertaan sanoissaan ja puheen ruotsinkielinen osuus aiheutti kuulijoissa myötähäpeän tunteita. Toisaalta Rinteen sanoma oli selkeä ja kirkas.
 
Kannatuspuheenvuoroissa Urpilaista kehuttiin sitkeydestä ja pätevyydestä. Rinteen kannattajat kaipasivat ennen kaikkea muutosta ja puolueen paluuta juurilleen. Iisakki Kiemunki kiteytti puheessaan nämä tunnot toteamalla: ”En haikaile 1980-luvulle, mutta vielä vähemmän 1890-luvulle.”
 
Samoin ajatteli hieman yli puolet kokousväestä. Urpilaisen aika on nyt ohi.
 
Pettynyt ex-puheenjohtaja lähti kokouksesta perheensä kanssa pitsalle. Nyt on Rinteen vuoro näyttää, kuinka perussuomalaiset pelataan kebab-kioskille.
 
Se, onnistuuko hän tavoitteessaan, mitataan ensi kevään eduskuntavaaleissa.