Kanta-Häme

Konecranes myllää johdon tehtäviä

Konecranes valmistautuu Terex-kauppaan uudistamalla organisaatiotaan ja siirtämällä johtajia uusiin tehtäviin. Laitteet-liiketoiminta jaetaan teollisuuslaitteet ja satamaratkaisut-liiketoiminta-alueisiin.

Teollisuuslaitteet-liiketoiminnan johtoon siirtyy Mikko Uhari, joka on tällä hetkellä konsernin strategia- ja teknologiajohtaja. Teollisuuslaitteisiin kuuluu myös Konecranesin Hämeenlinnan nostimet.

Uhari on hämeenlinnalainen. Hän on aikaisemmin johtanut Konecranesin laitteet-liiketoimintaa.

Mika Mahlberg nimitetään satamaratkaisut-liiketoiminnan johtajaksi. Yhtiö valmistaa satamanostureita ja satamissa käytettyjä nostoajoneuvoja.

Terexistä Konecranesin johtoon siirtyy konsernin Material Handlingin ja Saksan MHPS-liiketoiminnan johtaja Susanna Schneeberg. Hänet nimitetään strategiajohtajaksi. Konecranesin Chief Digital Officer Juha Pankakoski siirtyy vastaamaan teknologiatoiminnasta.

Mahlberg ja Schneeberg nimitetään konsernin uusiksi johtoryhmän jäseniksi. Johtoryhmän koko kasvaa seitsemästä yhdeksään henkilöön.

Konecranes on sopinut yhdysvaltalaisen Terexin Material Handling & Port Solutions (MHPS) -liiketoiminnan ostamisesta. Kilpailuviranomaisten vaatimuksesta Konecranesin on myytävä saksalainen Stahl-nostolaiteyhtiö ennen kuin se voi ottaa haltuunsa Terexin MHPS-liiketoiminnan.

Konecranes ja Terex aikoivat alun perin yhdistyä, mutta kiinalaisyhtiön ostotarjous Terexistä sotki järjestelyä. Yhtiön sopivat lopulta, että Konecranes ostaa Terexin MHPS-liiketoiminnan. Konecranesille on erityisen tärkeää saada haltuunsa liiketoimintaan kuuluva saksalainen Demag.

Konecranes siirtyy uuteen organisaatioon ensi vuodenvaihteessa. Schneeberg siirtyy kuitenkin strategiajohtajaksi vasta, kun MHPS-kauppa on käynyt toteen. häsa

Päivän lehti

18.9.2020

Fingerpori

comic