Kanta-Häme Hämeenlinna

Konecranes näkee jo investointien heikkenemisen Euroopassa

Yhtiö kertoo, että teollisuuden investointien heikkeneminen näkyy Euroopassa ja erityisesti Saksassa.
Konecranesin standardinostolaitteiden keskus on Hämeenlinnassa. Kuvassa on vaihdetehtaan robotti.

Konecranes kasvatti liikevaihtoaan ja tilauskantaansa. Huhti–kesäkuun 38 miljoonan euron tulos jäi kuitenkin hieman odotuksia heikommaksi.

Konecranes ilmoittaa myös, että teollisuusasiakkaiden investointihalukkuus on vähenemässä.

– Standardinostolaitetilaukset vähenivät erityisesti EMEA:ssa (Eurooppa, Keski-itä ja Afrikka), jossa tilauskertymä oli erityisen pieni Saksassa, sanoo toimitusjohtaja Panu Routila osavuosikatsauksessa.

Konecranes iloitsee katsauksessaan Terex-kaupan synergiaetujen saavuttamisesta. Yhtiö osti yhdysvaltalaisen yhtiön MHPS-liiketoiminnan (Material Handling & Port Solutions) vuonna 2016. Routilan mukaan Konecranes saavutti 140 miljoonan euron kustannussynergiat kuusi kuukautta etuajassa.

Konecranes on vähentänyt henkilöstöään yli 200:lla vuoden aikana. Ranskan Vernouillet’ssä on työntekijöiden kanssa sovittu tehtaan sulkemisesta ensi vuonna. Routila kertoo, että vähennykset vaikuttavat tuotantoon ja kannattavuuteen kuluvan vuoden loppuun asti.

Konecranesin liikevaihto kasvoi huhti–kesäkuussa 2,8 prosenttia vuoden takaisesta 794 miljoonaan euroon. Se odottaa, että liikevaihto kasvaa tänä vuonna 5–7 prosenttia ja oikaistu käyttökateprosentti paranee. Routila arvioi, että makrotalouden epävarmuus voi estää käyttökatteen parantumisen tavoiteltuun 11 prosenttiin. HÄSA