Kanta-Häme

Konecranes porskuttaa edelleen myötätuulessa

Konecranesin Hämeenlinnan vaihdetehtaalla ovat myös rattaat järjestyksessä.

Konecranesin tulos parani hieman heinä–syyskuussa, mutta tilausten määrä laski. Tilausten laskuun olivat syynä satamanosturit, mutta toimitusjohtaja Panu Routila lupaa niiden koko vuoden tilausten kasvan entiselle tai jopa hieman korkeammalle tasolle.

Nostolaiteyhtiön standardinosturitilausten määrä kääntyi kaksinumeroiseen kasvuun myös Amerikan alueella. Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa jo toisella neljänneksellä alkanut kasvu jatkui. Hämeenlinnassa on yhtiön standardinostolaitteiden keskus.

Konecranesin liikevaihto kasvoi kolmannella vuosineljänneksellä viime vuoden vastaavasta jaksosta runsaat 7 prosenttia 800,2 miljoonaan euroon. Yhtiön liikevoitto kasvoi 7 prosenttia 48,5 miljoonaan euroon.

Terexiltä ostetun MHPS-liiketoiminnan (Material Handling & Port Solutions) synergiaetujen arvioidaan kohoavan 105–110 miljoonaan euroon ensi vuoden loppuun mennessä.

Nostolaitteiden hankkiminen on investoimista, jota tehdään erityisesti suhdannehuipun jälkipuolella. Konecranesin toimitusjohtaja Routila kertoo katsauksessaan, että kysyntäympäristö paranee edelleen kaikilla alueilla Aasiaa lukuun ottamatta. Kauppasota- ja tullihuolet ovat kuitenkin heikentäneet ennustettavuutta.

– Me olemme havainneet asiakkaiden päätöksenteon paikoin kestävän hieman entistä kauemmin. Tähän mennessä tapaukset ovat kuitenkin olleet yksittäisiä, Routila sanoo.

Pörssissä ihastuttiin Konecranesin tuloksista ja näkymistä. Yhtiön osakkeen arvo oli iltapäivällä pompannut yli 12 prosenttia. HÄSA