Kanta-Häme

Konecranes vähentää jopa 90 työntekijää

Konecranes vähentää enintään 90 työntekijäänsä Suomesta. Leikkaus on osa konsernin 30 miljoonan euron kulukuuria, jolla aiotaan vähentää sen henkilöstön määrää 600:lla.

Suomessa yt-neuvottelut koskevat emoyhtiön Konecranes Oyj:n, tuotantoyhtiö Konecranes Finlandin ja huoltoyhtiö Konecranes Servicen koko henkilöstöä. Konsernilla on noin 2000 työntekijää Suomessa.

Nostolaitevalmistaja ilmoitti jo heinäkuussa kulukuurista, joka johtaa nyt ilmoitettuihin henkilöstövähennyksiin. Leikkaukset eivät ole yllätys henkilöstön edustajille.

– Tämä oli odotettavissa. Tiesimme, että on menty alaspäin, kertoo Hämeenlinnan tehtaan työntekijöiden pääluottamusmies Ari Pihlajamäki.

Pihlajamäen mukaan vähennykset tarkoittavat korkeintaan 30 työntekijän irtisanomista tuotannosta Hyvinkäällä ja Hämeenlinnassa. Yt-neuvottelut henkilöstövähennyksistä käydään yrityskohtaisesti.

Konecranes neuvottelee henkilöstön kanssa myös lomautuksista. Yhtiö ilmoittaa, että pysyvät henkilöstövähennykset tehdään irtisanomisina, eläkejärjestelyinä sekä määräaikaisten ja vuokratyöntekijöiden leikkauksena.

– Siitä, miten vähennykset jakautuvat Hämeenlinnan ja Hyvinkään kesken, ei ole vielä tietoa, Konecranesin viestintäjohtaja Mikael Wegmüller sanoo. (HäSa)

Päivän lehti

1.6.2020