Kanta-Häme

Konkurssi ei näy Riihimäen Seurahuoneella

Kuukausi sitten konkurssiin asetettu Riihimäen Seurahuone jatkaa toimintaansa. Pesänhoitajana toimiva asianajaja Ulla-Riitta Kylli uskoo toiminnalle löytyvän ostajan muutaman viikon sisällä.

– Kiinnostuneita on niin pääkaupunkiseudulta, Hämeenlinnasta kuin Riihimäeltäkin. Tavoite on, että toiminta jatkuu sulavasti katkoitta, Kylli sanoo.

Parhaillaan Seurahuone myy pikkujoulukautta asiakkaille.

Konkurssipesä vetää toimintaa lähiviikot, mutta omistajan vaihdoksen odotetaan tapahtuvan marraskuun loppuun mennessä.

– Kovin pitkään ei toimintaa jatketa konkurssipesänä, Kylli toteaa.

Seurahuoneen kokonaisuuteen kuuluu hotellin, lounas- ja ala carte -ravintolan lisäksi pubi ja nuorison suosimat Club ja The Bar. Erillisessä rakennuksessa toiminut yökerho Yövuoro lakkautettiin heti konkurssin jälkeen.

Vuosi 2008 käynnisti vaikeudet

Seurahuoneen talousvaikeudet juontavat juurensa jo vuodesta 2008, jonka jälkeen 3,5 miljoonan euron liikevaihto lähti jyrkkään laskuun.

Kanse Oy:n omistama Seurahuone haki velkasaneeraukseen vuosi sitten marraskuussa, mutta velkojien kanssa ei syntynyt 500 000 euron veloille saneerausohjelmaa.

Yritys hakeutui elokuussa konkurssiin. Suurimmat velkojat olivat tavarantoimittaja Wihuri, Finnvera, Sampo Pankki ja verottaja.

Konkurssin yhteydessä sanottiin irti Seurahuoneen kaikki 29 työntekijää, joista kuitenkin suurin osa solmi pesänhoitajan kanssa määräaikaisen kolmen viikon työsopimuksen. Sopimusta jatketaan Kyllin mukaan vähintäänkin toisen kolmen viikon jakson verran.

Apollo konkurssiin, tilalle Graniitti

Seurahuoneen kiinteistön omistaa riihimäkeläinen yrittäjä Pasi Sormunen, jonka omistuksessa on myös kesällä konkurssiin ajautuneen Ravintola Uusi-Apollon liiketilat.

Apollon konkurssipesää hoitanut Ulla-Riitta Kylli kertoo, ettei ravintolan kalusto- ja liiketoimintakokonaisuudelle löytynyt kesällä ostajaa. Kalusto myytiin erikseen ja tila tyhjennettiin uutta, tilat vuokrannutta yritystä varten heinäkuussa.

Uusi ravintola ja yökerho Graniitti aloitti toimintansa elokuussa.

Riihimäellä toimii kolme aamun tunneille viikonloppuisin auki olevaa ravintola-yökerhoa: Seurahuone, Graniitti ja Escape. Iltaisin toimivia ála carte -ravintoloita on lounas-, kebab- ja pizzaravintoloiden lisäksi noin kymmenen. (HäSa)

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic