Kanta-Häme

Konkurssien määrä laskussa Kanta-Hämeessä 

Yrityksistä jätettiin Kanta-Hämeessä aiempaa vähemmän konkurssihakemuksia tammi–syyskuussa, kertoo Tilastokeskus.

Viime vuonna syyskuun loppuun mennessä maakunnassa oli jätetty konkurssihakemus 65 yrityksestä. Tänä vuonna konkurssiin oli vastaavassa ajassa haettu 56 yritystä.

Kanta-Hämeessä oli sama kehitys kuin koko Suomessa, jossa yrityskonkursseja haettiin syyskuun loppuun mennessä kaikkiaan 4,5 prosenttia aiempaa vähemmän.

Maakunnassa konkurssiin on haettu eniten kaupan alalla toimivia yhtiöitä, mikä on muutosta edellisvuosiin. Vuosina 2013–2015 Kanta-Hämeessä useimmin konkurssiin haettiin joko rakennusfirmoja tai muiden palvelualojen yhtiöitä. Näihin palvelualoihin lukeutuvat Tilastokeskuksen luokituksessa esimerkiksi viestintä-, koulutus- ja viihdepalveluiden yritykset.

Yhdeksän kuukauden aikana tehdyt konkurssihakemukset ovat kuitenkin koskettaneet entistä suurempaa työntekijäjoukkoa niin maakunnassa kuin koko Suomessa.

Kanta-Hämeessä konkurssiin haetuissa yhtiöissä oli töissä 244 ihmistä, kun viime vuonna vastaavassa ajassa konkurssiuhka kosketti 175 työntekijää. Suomessa luku nousi vajaasta 8 400:sta yli 9 600:aan.

Tänä vuonna konkurssiin julistettiin muun muassa tavarataloketju Anttila, jossa työskenteli noin 1 300 ihmistä. HäSa

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic