fbpx
Kanta-Häme

Konserttitarjonnan kohtalo on yhä auki Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina Sibeliuksen syntymäkaupunki -säätiön tämänvuotisen palvelusopimuksen. Samalla hyväksyttiin säätiön yhteistyö Kulttuuri- ja kongressikeskus Verkatehtaan kanssa ensi vuoden alusta alkaen.

Päätökset eivät tuo selvyyttä kaupungin konserttitarjonnan tulevaisuuteen. Viime torstaina elämänlaatulautakunta pyyhki avustuksistaan ensi vuodelle orkesterivierailuihin varatut 150 000 euroa.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Raution mukaan kaupunginhallitus keskusteli maanantain päätösten yhteydessä myös kaupungin konserttitoiminnan tilanteesta.

– Keskustelimme taustoittavasti kulttuuriin panostamisesta ja siitä, miten kysymyksen kanssa edetään. Määrärahojen jatkosta ei ole vielä tehty mitään päätöksiä.

Nyt hyväksytyssä Sibeliuksen syntymäkaupunki -säätiön palvelusopimuksessa mainitaan 180 000 euron avustus, joka sisältyy vuoden 2016 talousarviossa kaupunginvaltuuston ja hallituksen määrärahoihin. Säätiön ensi vuoden rahoituksesta ei ole vielä päätetty.

Rautio uskoo, että ensi vuoden määrärahoista puhutaan marraskuussa kaupungin budjetin yhteydessä.

– Toivottavasti ratkaisu saataisiin tehtyä pidemmälle aikavälille, ettei samoista asioista tarvitsisi päättää joka vuosi.

Rautio pitää merkittävänä sitä, että yhteistyö Verkatehtaan ja säätiön välillä saatiin sovittua. Nyt päätettiin organisaatioiden välisestä sopimuksesta 1.1.2017 alkaen, kun kaupunginhallitus esitti yhteistyön selvittämistä jo viime vuonna.

– Tämä kertoo siitä, miten haastavaa on tehdä päätöksiä monen eri toimijan kesken. Toivottavasti yhteisymmärrykseen päästään jatkossa vähän rivakammin. HÄSA

Menot