fbpx
Kanta-Häme

Konserttiyleisön voi nähdä myös pallosta

AC/DC:n keikkapäivänä Kantolaan pakkautunutta yleisömassaa pääsee ihailemaan myös vaikka yläilmoista.

Hämeenlinnalainen kuumailmapallotoimintaan erikoistunut yritys Linnan Pallo aikoo nimittäin lennättää konserttialueen yli useita kuumailmapalloja. Keikkapäivän yleisölennoille on toimitusjohtaja Olli Luoman mukaan riittänyt jo kiinnostuneita.

– Olemme laskeneet, että noin 7–10 palloa lennätetään kaiken kaikkiaan. Isoin pallo on tällä hetkellä täynnä ja uskomme, että muutkin pallot saadaan täyteen. Vielä on tilaa, mutta ihan hyvin on myös tullut varauksia, Luoma sanoo.

Kantolan yli järjestetään keikan aikana myös helikopterilentoja, mutta Luoman mukaan kaikki mahtuvat ilmatilaan sopuisasti.

– Ilmatilaa ei ole mitenkään rajoitettu, vaan mennään niin sanotusti valvomattomassa ilmatilassa, eli kaikki väistävät toisiaan. Olemme kyllä yhteydessä helikopteri-ihmisiin ja helikopterit väistävät meitä, Luoma selventää.

Kuumailmapallolennot laskeutuvat ennen auringonlaskua, joten ne eivät Luoman mukaan aiheuta häiriötä konsertille. Ilmaan päästään luultavasti yhdeksän aikoihin illalla.

Lennot toteutuvat vain, jos sää on suotuisa. Tuuli ei maan pinnalla saa olla yli 5 metriä sekunnissa ja pilvienkin pitää olla korkealla.

Lähtö- ja laskeutumispaikat valitaan konserttipäivän tuulien mukaan.

– Etukäteen valmistelemme ja kartoitamme mahdollisia lähtöpaikkoja, mutta lähtösuunta katsotaan sen mukaan, mistä pääsee mahdollisimman hyvin lentämään alueen yli. Lähtöpaikka varmistuu noin tunti ennen tapahtumaa, Luoma kertoo.

Linnan Pallon järjestämän lennot ovat ylilentoja, eli tapahtumapaikan päällä ollaan vain jonkin aikaa.

– Pyrimme lähtemään mahdollisimman läheltä, jotta pystymme lentämään hyvin tapahtumapaikan yli. Toivomme hyvin heikkoja tuulia, jotta olisimme mahdollisimman pitkään Kantolan päällä ja siitä jatkamme tuulen suuntaan ja lennämme sellaisen lennon, kuin parhaaksi näemme, Luoma sanoo.

Pallolentoja konserttialueiden yli on Helsingissä tehty paljon ja Luoman mukaan ne tuovat hyvin lisäväriä myös Kantolan tapahtumaan.

– Lennosta tulee varmasti komea spektaakkeli puolin ja toisin. Konserttiyleisö näkee, kun kymmenkunta palloa lentää yli. Pallosta taas näemme alueen ja 50 000 ihmistä alapuolella. Harvoin sellaisia ihmismääriä näkee, Luoma sanoo. HäSa

Menot