Kanta-Häme

Konsultti heitti pöydälle radikaalin yhtiörakenteen Hämeenlinnaan

Hämeenlinnan konsultiksi palkkaama KPMG esittää radikaalia muutosta kaupungin konsernirakenteeseen. KPMG:n raportin mukaan kaupungin tulisi vetäytyä 17 yhtiöstä, joista yksi on kiinteistö- ja ateriapalveluja tuottava Tekme.

Raportin mukaan kiinteistö-, asuntovuokraus-, kulttuuri- ja kehitysyhtiöt koottaisiin kunkin alan yhteen yhtiöön. Kolmen yhtiön toiminta halutaan siirtää kaupungin omaksi toiminnaksi.

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) myöntää, että ehdotus ylitti kunnallispoliitikkojen mielikuvituksen. Raportti oli sellainen kuin haluttiinkin.

– Raportti oli tarpeeksi luova ja radikaali. Siinä on paljon sellaisia asioita, joita itsekin olen miettinyt.

Vilkasta keskustelua herättänee esitys, että Tekmen toiminnasta luovuttaisin kokonaan.

Tekme työllistää yli 400 työntekijää ja Hämeenlinnan piti alun perin viedä sen liiketoiminta kilpailluille markkinoille.

Hämeenlinna siirtyy uuteen luottamushenkilö- ja hallinto-organisaatioon ensi vaalikauden alusta 1. kesäkuuta. Organisaatiosta on jo tehty päätökset.

Hämeenlinnan tavoitteena on, että pääosa konsernirakenteen muutoksista saadaan voimaan ensi vuoden alusta. Uutta rakennetta aiotaan siksi valmistella ja siitä tehdä päätökset hyvin nopeasti. Kaupunginvaltuusto käsittelee uudistusta toukokuun kokouksessa. 

 

Lisää aiheesta lauantain Hämeen Sanomissa.

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic