fbpx
Kanta-Häme

Kontillinen läskipyöriä kokeeksi

Itse suunnittelemiaan fatbikeja maahantuovan hämeenlinnalaisyrityksen osakas Juha Rintanen bongasi ensimmäisen kerran fatbiken rapakon takana ja innostui näkemästään.
 
– En ollut nähnyt samanlaisia pyöriä missään, mutta ajattelin sellaiselle löytyvän kysyntää Suomen loskassa.
 
Rintanen yhtiökumppaneineen perusti yrityksen, jonka Taiwanista tilaama ensimmäinen kontillinen fatbikeja saapuu maahan näin päivinä. Keskimääräistä edullisemmat pyörät ovat yrityksen itse suunnittelemia.
 
– Fatbiken keskihinta on noin kolme tuhatta euroa, mutta meidän mallimme on selvästi edullisempi. Ajatuksena on, että tavallisella kuluttajallakin on varaa hankkia pyörä.
 
Rintasen mukaan läskipyörien markkinat käyvät kuumana.
 
– Olemme oikeastaan hieman myöhässä. Suurten valmistajien pyörät olivat jo alkukesästä lopussa. Meidänkin tuomista noin sadasta pyörästä puolet on jo myyty etukäteen.
 
Pyörä on ulkonäköään kevyempi, noin alle 20-kiloinen. Silti se näyttää sen verran jykevältä, ettei ensimmäinen ajatus pyörän nähdessään ole lähteä erityisen pitkälle lenkille.
 
– Perheessämme on ajeltu koekäytössä olleella pyörällä 5–10 kilometriä lähes päivittäin viime syksystä lähtien. Jossain lehdessä oli juttu, jossa kerrottiin isän ja tyttären ajavan läskipyörillä Helsingistä Lappiin.
 
Millainen peli läskipyörä oikein on? Lue koekaniinimme testiraportti keskiviikon Hämeen Sanomista!

Menot