Kanta-Häme Hämeenlinna

Korona vei Hämeen takseilta jopa 80 prosenttia asiakkaista – Töitä toivotaan lääkekuljetuksista

Taksi Hämeen sopimuskuljettajien kyydit romahtivat koronan vuoksi jopa 80 prosenttia.
Hämeen taksiautoilijoista muutama on jo lopettanut ja moni joutunut vähentämään kuskien töitä. Arkistokuva

Taksi Hämeen sopimusautoilijat ovat aloittaneet lääkkeiden kotikuljetuksen. Taksi Hämeen toimitusjohtaja Juha Sirviö kertoo, että kuljetuspalvelulla pyritään paitsi helpottamaan yli 70-vuotiaiden kotikaranteenin pitämistä, myös saamaan taksiautoilijoille töitä. Taksikyytien määrä on romahtanut koronaepidemian vuoksi.

– Suuri osa vakioasiakkaistamme on iäkkäitä ja kotikaranteenissa. Erilaiset sopimuskuljetukset ovat lähes täysin loppuneet, ja päiväliikenteessä kuljetukset ovat vähentyneet jopa 80 prosenttia, Sirviö kertoo.

 

Taksi Häme välittää yhteensä noin 230:n auton kyytejä Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä ja Pirkanmaalla. Suurin osa taksiluvan haltijoista yhdellä autolla liikennöiviä yrittäjiä.

Sirviön mukaan tilanne on alkanut jo näkyä kuljettajien lopettamisilmoituksina.

– Tällä viikolla on tainnut lopettaa kaksi yrittäjää. Tilanne näkyy myös siinä, että autoilijoilla ei ole enää antaa tuntiperusteisille kuljettajille töitä, ja työt ovat loppuneet tai kuljettajia on lomautettu. Moni taksiluvan haltija ajaa itse pidempää päivää.

Sirviö toteaa, että terveyden ja ihmishenkien säästämisen näkökulmasta rajoittamistoimenpiteet ovat perusteltuja, mutta taloudellisesta näkökulmasta ravintoloiden sulkeminen on katastrofi.

– Se on monelle taksiautoilijalle viimeinen niitti. HäSa

Taksin lääkeapu

Asiakas tekee ensin tilauksen apteekkiin puhelimitse tai verkkoapteekissa, mikäli apteekissa on verkkoapteekkipalvelua.

Taksi tilataan 0100 0700 ja kerrotaan keskukselle, että taksia tarvittaisiin lääkkeiden hakuun apteekista, joko resepti- tai käsikauppalääkkeet.

Apteekki hoitaa asiakkaan tunnistamisen puhelimitse heille annettujen ohjeiden mukaisesti.

Taksikuljettaja voi hakea lääkkeet apteekista esim. asiakkaan Kela-kortilla.

Lääkkeiden maksun voi sopia apteekin kanssa tilausta tehdessä. Apteekilla on mahdollisuus antaa lasku mukaan tai asiakkaan niin halutessa, lääkkeet voi maksaa myös käteisellä.

Asiakkaan pitää varmistaa, onko kyseisellä apteekilla mahdollisuus antaa lasku mukaan.

Taksi laskuttaa palvelusta mittaritaksan mukaisesti.

Päivän lehti

5.4.2020