fbpx
Kanta-Häme Hämeenlinna

Korona leikkasi Aina Groupin myyntiä, mutta konsernin tulos parani

Henkilöstökuluista syntyi iso säästö. Hämeen Sanomien lukijamäärä pysyi ennallaan.
KMT 2020 -tutkimuksen mukaan Hämeen Sanomien kokonaistavoittavuus kasvoi 10 prosentilla.

Aina Groupin tulos parani hieman viime vuonna vuodesta 2019, vaikka myynti ja liikevaihto laskivat. Konsernin tulos ennen veroja oli 1,1 miljoonaa euroa.

Konsernin koko liiketoiminta on Hämeen Sanomat -yhtiössä, jonka mediamyynti laski 21 ja tilausmyynti 2 prosenttia. Liikevaihto laski 12,7 prosenttia 17,3 miljoonaan euroon.

Hämeen Sanomat julkaisee seitsemänpäiväisiä sanomalehtiä Hämeen Sanomia ja Forssan Lehteä sekä Hämeenlinnan Kaupunkiuutiset -kaupunkilehteä. Hämeen Sanomien tytäryhtiöt Ilves Jakelu ja Hämeenlinnan Jakelupalvelu harjoittavat jakelutoimintaa.

Hämeen Sanomien painetun lehden lukijamäärä pysyi viime vuonna ennallaan, mutta lehden kokonaistavoittavuus kasvoi 10 prosenttia.

Henkilöstökuluista leikkaus

Aina Group kykeni parantamaan tulostaan leikkaamalla kulujaan. Henkilöstökulut pienenivät yli 1,1 miljoonalla eurolla. Henkilöstön määrä kokoaikaisiksi muutettuna supistui kuitenkin vain kahdella 204:ään. Kaikkiaan konserni työllisti 428 henkilöä viime vuoden lopulla.

Konserni arvioi, että koronapandemia ja sen pitkittyminen luovat epävarmuutta myös kuluvan vuoden talousnäkymiin. Medialiiketoiminnan liikevaihdon ja kannattavuuden kehitystä on vaikea ennakoida.

Aina Groupin hallitus esittää yhtiökokoukselle, että osakkaille jaetaan osinkoa 20,5 euroa osakkeelta. Hallitus esittää myös niiden osakkaiden mitätöintiä, joita ei ole ennen yhtiökokousta kirjattu arvo-osuusjärjestelmään. Yhtiökokous pidetään 14. kesäkuuta. HÄSA

Uutisesta on korjattu sana kokonaistavoittavuus 15.3.2021 kello 12.53.

Menot