Kanta-Häme

Korona pysäyttää liikuntaharrastukset Kanta-Hämeessä – Seura toisensa perään peruu harjoituksiaan

Seurat haluavat olla mukana hillitsemässä koronaepidemian leviämistä.
Steelersin hallitus teki torstaina illalla päätöksen, että juniorijoukkueiden ja harrasteryhmien harjoitteluvuorot jäävät toistaiseksi tauolle. Arkistokuva. Kuva: Tomi Vesaharju
Steelersin hallitus teki torstaina illalla päätöksen, että juniorijoukkueiden ja harrasteryhmien harjoitteluvuorot jäävät toistaiseksi tauolle. Arkistokuva. Kuva: Tomi Vesaharju

Useat urheiluseurat ovat keskeyttäneet lasten ja nuorten harrastustoiminnan sen jälkeen, kun hallitus esitti koronalinjauksensa torstaina.

HJS ry tiedottaa keskeyttävänsä jalkapallotoimintansa toistaiseksi. Keskeytys koskee niin peli- kuin harjoittelutoimintaa sekä saliharjoittelua aina maaliskuun loppuun asti, jolloin tilanne arvioidaan uudelleen. HJS peruu myös kevään talviturnaukset ja kevään leirit.

Steelersin toiminnanjohtaja Noora Lavonen kertoo, että Steelersin hallitus teki torstai-iltana päätöksen, että juniorijoukkueiden ja harrasteryhmien harjoitteluvuorot jäävät toistaiseksi tauolle.

– Olimme seuranneet tilannetta, mutta eilen Salibandyliitto reagoi voimakkaasti tähän tilanteeseen. Olimme liiton kanssa Skype-palaverissa siitä, miten salibandy- ja liigaseuroina toimimme, Lavonen kertoo.

Steelersilla on Lavosen mukaan Hämeenlinnan puolella 800 jäsentä. Harrasteryhmiä on yhteensä 33 ryhmää, joukkueet mukaan lukien.

– Määräaikaa emme ole tauolle laittaneet, mutta seuraamme tilannetta.

Myös HPK:n junioritoiminta on niin sanotusti jäissä kuun loppuun.

– Tänään teimme päätöksen, että tänään lopetamme harjoittelut. Kaikki toiminta on nyt seis, kertoo juniorijääkiekon toiminnanjohtaja Marko Rahikainen.

Rahikaisen mukaan päätös koskettaa noin 700 lasta tai nuorta.

Fitstation peruu ryhmäliikunnan sisätiloissa

Hämeenlinnan Liikuntahallit oy tiedotti perjantaina iltapäivällä seuraavista muutoksista.

Uimahallit ja niiden kuntosalit sekä pitäjien ja Loimua areenan kuntosalit suljetaan pääsiäiseen (13.4.) asti. Ohjattujen liikuntaryhmien kausi keskeytyy, samoin Temppulaari ja yleisöluistelut.

Muut salit, hallit ja kentät ovat toistaiseksi seurojen käytettävissä, mikäli seurat jatkavat toimintaansa.

Jäähallit ovat auki vakiovuorokauden loppuun maaliskuun 31. päivään asti. Huhti-toukokuun osalta tilanne arvioidaan uudelleen.

Liikuntatilojen tulevat tilavaraukset voi perua tällä hetkellä ilman kustannuksia varauksen ajankohdasta riippumatta.

Liikuntakeskuksista Fitstation Hämeenlinnassa laittaa sisätiloissa pidettävät ryhmäliikuntatunnit ja kurssit tauolle maaliskuun loppuun. Fitstation lupaa tarjota kymppikorttilaisilleen ohjattuja ulkotreenejä.

Uimakoulu ja valmennus jatkuvat Riihimäen Uimaseurassa

Riihimäen Uimaseura tiedottaa sivuillaan, että seuran toiminta jatkuu toistaiseksi ennallaan uimakoulujen ja valmennustoiminnan osalta.

Seura peruu kuitenkin Mikropolix-uinnit 21. maaliskuuta, kaikkiin seuran kilpailukalenteriin merkittyihin ulkopuolisiin kilpailuihin osallistumiset sekä Vierumäen ja Mallorcan leirin.

Riihimäen Kiekko-Nikkarit ry tiedottaa myös keskeyttävänsä kautensa kaiken urheilutoiminnan osalta perjantaista lähtien. Päätös on voimassa toistaiseksi.

Riihimäen Palloseuran hallitus tiedottaa tehneensä perjantaina päätöksen perua välittömästi kaikki harjoittelu- ja pelitoimintansa perjantaihin 27.3. saakka.

Seuran hallitus kertoo seuraavansa viranomaisten sekä Palloliiton tiedotusta ja määräyksiä ja olevansa valmis tarvittaessa jatkamaan harjoittelukieltoa ja tekemään muita toimenpiteitä, joilla epidemian leviämistä voi ehkäistä.

RiPS:ssä pelaa satoja junioreita.

Riihimäellä kaupungin liikuntapaikoilla toiminta jatkuu

Riihimäen kaupungin sivujen mukaan kaupungin kaikkien liikuntapaikkojen toiminta jatkuu normaalisti. Myös uimahalli on normaalisti auki.

– Tällä hetkellä tiedossa ei ole, että uimahallissa käymisessä olisi mitään erityisvaaraa. Uimahalliin tullaan lähtökohtaisesti terveinä ja tämän tärkeyttä onkin nyt syytä korostaa, kaupungin sivuilla ohjeistetaan.

Janakalassa uimahalli ja liikuntasali kiinni

Janakkalassa Tervakosken uimahalli, Turengin liikunsali, kuntosali ja yleisurheilutila suljetaan 14. maaliskuuta alkaen ja tilat pidetään suljettuina 13. huhtikuuta saakka.

Turengin liikuntahallissa ei pidetä koulujen liikuntatunteja. Samoin kaikki liikuntapalvelujen ryhmäliikuntatunnit on peruttu maaliskuun loppuun saakka.

Myös Janakkalan Pallo tiedottaa keskeyttävänsä toimintansa maaliskuun loppuun asti.

– Palloliitto suosittelee seuroja keskeyttämään harjoitus- ja turnaustapahtumat maaliskuun loppuun asti ja JanPa noudattaa tätä suositusta, sivuilla kerrotaan.

Janakkalan Janan yleisurheiluharjoitukset kaikkien ryhmien osalta pidetään ulkona.

Myös Hattulassa ja Lopella peruutuksia

Hattulassa Pekolan Isku lopettaa harjoitustoimintansa kaikkien seuran joukkueiden osalta toistaiseksi. Myös Parolan Visan hallitus on päättänyt keskeyttää harjoittelu- ja kilpailutoiminnan maaliskuun loppuun asti.

Lopen kunta ilmoittaa perjantaina sivuillaan, että liikuntatoimen järjestämät jumpat ja uimakoulut eivät toteudu.

Koulujen liikuntasalien vakiovuorot ja pelit perutaan ja Elmolan liikuntahalli ja kuntosali eivät ole käytössä. Tilannetta katsotaan uudelleen 31.3. jälkeen.

Myös kunnan järjestämät yleisötilaisuudet perutaan, joista urheilua koskevat menestyneiden urheilijoiden palkitsemistilaisuus, liikuntasäpinää Elmolassa- tapahtumat, ja salibandyn kunnanmestaruusturnaus.

Hausjärvellä puolestaan liikuntakerhot, kuntosalit ja liikuntatilat pidetään avoinna, mutta tilannetta seurataan ja henkilökuntaa on ohjeistettu toimimaan tarvittaessa. Vuoden urheilija -palkitsemistilaisuus perutaan. HäSa

Juttua päivitetty 13.3. kello 15.05 Hattulan ja Lopen osalta.

Juttua päivitetty 13.3. kello 15.35 muutettu tieto Tervakosken uimahallin ja Turengin liikuntasalin osalta.

Juttua päivitetty kello 15.48 Hämeenlinnan Liikuntahallit oy:n tietojen osalta. 

Kello 16.50 lisätty Hausjärven osuus. 

 

Päivän lehti

26.9.2020

Fingerpori

comic