fbpx
Kanta-Häme Hämeenlinna

Koronaan sairastuneen äiti päätti hankkia testituloksen mahdollisimman nopeasti: "Sen sai Messukeskuksen drive-in -pisteestä samana iltana"

Testituloksen sai drive in -pisteestä samana iltana. Arkistokuvassa Mehiläisen drive-in -piste Espoon Tapiolassa.

Koronavirukseen sairastuneen Ruununmyllyn koulun oppilaan äiti kertoo alkaneensa epäillä tartuntaa, kun lapselle nousi korkea kuume keskiviikkopäivänä.

Äiti kertoo selvittäneensä, että lapsi olisi päässyt Hämeenlinnassa testiin torstaiaamuna, minkä jälkeen tuloksia olisi joutunut odottamaan useita päiviä. Hän kertoi kuulleensa Helsingissä Messukeskuksen pihassa olevasta pikatestipisteestä, ja päätti viedä lapsen sinne.

– Saimme positiivisen testituloksen vielä samana iltana.

Lue myös: Näin koronasalapoliisit selvittävät tartuntaketjuja Kanta-Hämeessä – jäljittäminen kuuluu tartuntatautien perustorjuntaan (11.9.2020)

Tartunnan on todettu tulleen viikonloppuna harrastuksessa saadusta altistuksesta. Sairastunut on HJS:n juniori, mutta altistumisen aikaan lapsi oli mukana toisen seuran kokoonpanossa.

HJS:n selvityksen mukaan lapsi ei ole osallistunut hämeenlinnalaisseuran toimintaan millään tavoin altistumisen ja sairastumisen välisenä aikana.

Äiti kertoo, että perheen kulkemiset ja ihmisten tapaamiset on käyty terveydenhuollon viranomaisten kanssa tarkasti läpi koko viikon ajalta.

– Me vanhemmat olemme onneksi olleet etätöissä ja urheilu määrittää perheen elämää niin hyvin, että oli aika helppoa selvittää kaikki menot.

 

Koko perhe on nyt määrätty kotikaranteeniin. Äiti uskoo, että arki järjestyy melko hyvin tilanteesta huolimatta. Sairastunut lapsi ei ole tarvinnut sairaalahoitoa.

– Tässä vielä ihmetellään vain vuorokauden kokemuksella, miten rutiinit hoidetaan. Eiköhän tästä selvitä ystävien ja kauppojen kotiinkuljetuksen avulla. HäSa

Menot