fbpx
Kanta-Häme

Etelä-Suomen korkein ilmaantuvuusluku on Kanta-Hämeessä - Hämeenlinnassa altistuksia sairaalassa, kahvilassa ja ratsutallilla

THL: Koronatartuntojen määrä Suomessa on tuntuvassa laskussa.
Tartunnalle altistuneita kehotetaan testaamaan itsensä, jos infektio-oireita ilmenee kahden viikon sisällä. arkistokuva. Kuva: Esko Tuovinen / HäSa
Tartunnalle altistuneita kehotetaan testaamaan itsensä, jos infektio-oireita ilmenee kahden viikon sisällä. arkistokuva. Kuva: Esko Tuovinen / HäSa

Kanta-Hämeessä todettiin lauantaina 14 uutta koronatartuntaa.

Uusista tartunnoista kymmenen todettiin Hämeenlinnan seudulla ja neljä Riihimäen. Lauantai oli toinen peräkkäinen päivä, jolloin Forssan seudulla ei todettu yhtään uutta tartuntaa.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin mukaan potilaista viisi oli sairastunut karanteenin aikana ja kolmea epäselväksi jäänyttä tartuntaa lukuun ottamatta loputkin jäljittyvät aiempiin ketjuihin.

Tartunnoista kolme liittyy sairaalaepidemioihin.

Etelä-Suomessa yli sadan ilmaantuvuuslukuun nousivat sunnuntaina vain Kanta-Hämeen (109) ja Päijät-Hämeen (105) sairaanhoitopiirit. Koko maan ilmaantuvuusluku oli THL:n mukaan 51.

Altistuksia sairaalassa, kahvilassa ja ratsutallilla

Sairaanhoitopiiri tiedotti sunnuntaina neljästä paikasta Hämeenlinnassa, joissa kävijät ovat voineet altistua koronavirustartunnalle.

Hämeenlinnan K-Supermarket Hätilän kahvila Kakkupuodissa on voinut altistua tiistaina 18. toukokuuta kello 13.00-13.30 aikaan.

Kanta-Hämeen keskussairaalan Hämeenlinnan yksikön laboratoriossa on voinut altistua keskiviikkona 19. toukokuuta noin kello 8.30 jälkeen ja sairaalan naistentautien poliklinikan odotustiloissa samana päivänä noin kello 13 aikoihin.

Aulangon ratsastustallilla on voinut altistua torstaina 20. toukokuuta iltapäivän ratsastustuntien aikana.

Näissä paikoissa asioineita kehotetaan tarkkailemaan huolellisesti terveydentilaansa kahden viikon ajan sekä hakeutumaan tarvittaessa testaukseen.

THL: Uusia koronatartuntoja 121

THL tiedotti sunnuntaina 121 uudesta koronatartunnasta.

Tartuntojen viikkomäärät ovat THL:n mukaan nyt suunnilleen samalla tasolla kuin viime vuoden loka–marraskuun vaihteessa ja tautihuipusta on tultu tuntuvasti alaspäin. Pahimmalla tähänastisella viikolla maaliskuun alkupuoliskolla tartuntoja kirjattiin yli 4  900.

Kahden viikon aikana on tartuntoja todettu 2  799. Se on 156 vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Valtaosa kahden viikon tartunnoista (1300) on todettu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä Husissa. Väkilukuun suhteutettuna koronatilanne on vaikein Keski-Pohjanmaalla. HäSa-STT

Menot