fbpx
Kanta-Häme Hämeenlinna

Koronarokotuksia laajennettiin Hämeenlinnassa ja Hattulassa myös riskiryhmä 2:lle - Hämeenlinnan vapaat rokotusajat menivät heti

Kuva: Pekka Rautinen / HäSa

Hämeenlinnassa tälle viikolle tarjolla olleet koronarokotusajat täyttivät nopeasti sen jälkeen, kun ajanvaraus avattiin myös riskiryhmä 2:een kuuluville.

Kaupunki tiedotti maanantaina iltapäivällä, että kaikki rokotusajat ovat toistaiseksi varattu. Kaupunki tiedottaa kun uusia aikoja on jälleen varattavissa.

Tällä viikolla Verkatehtaalla rokotetaan torstaina, perjantaina ja lauantaina.

Myös Hattulassa avautui koronarokotusten ajanvaraus alle 70 -vuotiaiden riskiryhmään 2 kuuluvien osalta tiistaiaamuna.

Hattulassa rokotteita annetaan Parolan uudella terveysasemalla tiistaisin vastaanoton tiloissa sekä torstaisin ja perjantaisin neuvolan tiloissa.

Riskiryhmäläisellä alttius vakavalle taudille

Riskiryhmään 2 kuuluvat ne 16-69-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila.

THL:n ohjeen mukaan tähän ryhmään kuuluvat ne, joilla on jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, vaikea sydänsairaus, hengitystä haittaava neurologinen sairaus, immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen, vaikea krooninen maksasairaus, tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta, keskivaikea tai vaikea uniapneatauti, psykoosisairaus tai sairaalloinen lihavuus (painoindeksi yli 40).

Vapaat rokotusajat varataan joko Kanta-Hämeen yhteiseltä koronarokotussivulta osoitteesta www.koronarokotuksetkantahame.fi tai puhelinnumerosta 03 6219 893. (HäSa)

 

Juttua päivitetty 6.4. klo 16.58: Lisätty tieto Hattulan rokotusajanvarauksesta riskiryhmälle 2. Otsikkoa muokattu.

Uutiseen päivitetty tieto rokotusaikojen varaustilanteesta klo 13.45. Otsikkoa muokattu.

Asiasanat

Menot