fbpx
Kanta-Häme Hämeenlinna

Koronarokotustodistukset ruuhkauttivat terveysaseman Hämeenlinnassa - Video: Näin hankit ja käytät koronapassia

Koronapassi eli EU:n koronatodistus kannattaa ladata ja tallentaa Omakannasta esimerkiksi kännykkään, jotta todistus on valmiina, kun sitä tarvitsee. Todistuksen voi myös tulostaa. Kuva: ESKO TUOVINEN
Koronapassi eli EU:n koronatodistus kannattaa ladata ja tallentaa Omakannasta esimerkiksi kännykkään, jotta todistus on valmiina, kun sitä tarvitsee. Todistuksen voi myös tulostaa. Kuva: Esko Tuovinen / HäSa

Koronapassin ottaminen käyttöön on ruuhkauttanut koronarokotustodistusten käsittelyn Hämeenlinnassa.

Koronapassina käytettävän EU:n digitaalisen koronatodistuksen voi hakea itse Kanta.fi -palvelusta ja tallentaa älylaitteelle tai tulostaa paperille.

Todistusta voi myös pyytää terveysaseman kautta, mutta lisääntyneet pyynnöt ovat ruuhkauttaneet todistuksia tulostavan ja postittavan pääterveysaseman. Kaupungin mukaan todistuksen postitus vie nyt noin viikon.

 

Alaikäiselle voi sähköisen todistuksen hakeminen itse tuottaa ongelmia, jos käytössä ei ole pankkitunnuksia. Alaikäinenkin voi saada teleoperaattorilta mobiilivarmenteen, jolla voi kirjautua Kantaan.

Mahdollisuus tilata todistus postitse alaikäiselle on lisätty Kansalaisen terveyspalveluun.

Video: Näin hankit koronapassin:

Näin saat koronapassin

Koronapassina toimii EU:n digitaalinen koronatodistus. Se sisältää kolme eri todistusta: täysi koronarokotussarja, 72 tunnin sisään saatu negatiivinen testitulos tai alle 6kk sitten sairastettu koronavirustauti.

Todistuksen voi saada Omakannasta tai pyytää tulosteena terveydenhuollosta.

Koronarokotustodistuksen pitäisi näkyä Omakannassa viimeistään viiden vuorokauden sisällä siitä, kun henkilö on saanut rokotuksen.

Koronapassi Omakannasta:

1. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

2. Valitse kohta “Koronatodistus” valikosta tai etusivulta.

3. Avaa koronatodistus painamalla pdf-linkkiä. Todistus avautuu uuteen välilehteen.

4. Tallenna pdf-tiedosto laitteelle valmiiksi käyttöä varten. Voit myös ottaa QR-koodista kuvakaappauksen tai tulostaa sen paperille.

Menot