fbpx
Kanta-Häme

Koronatartuntojen määrä kasvussa Suomessa: kahdessa viikossa noin 11  000 tartuntaa, katso Kanta-Hämeen tilanne

THL raportoi tänään 1  151 uutta tartuntaa, mikä on yksi korkeimmista korona-epidemian aikana Suomessa.
Rokottamattomien todennäköisyys saada koronavirus on syksyllä 2021 ollut 19-kertainen täyden rokotesarjan saaneisiin verrattuna, kertoo THL. Kuva: Mauri Ratilainen
Rokottamattomien todennäköisyys saada koronavirus on syksyllä 2021 ollut 19-kertainen täyden rokotesarjan saaneisiin verrattuna, kertoo THL. Kuva: Mauri Ratilainen

Suomessa on kahden viime viikon aikana raportoitu noin 11  000 koronatartuntaa, mikä on yli 3  100 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Tänään raportoitu päivittäinen tartuntaluku kipuaa yhdeksi epidemia-ajan korkeimmista. THL raportoi tänään 1  151 uutta tartuntaa.

Kanta-Hämeessä on koronatilanne heikentynyt niin, että maakunta on palautunut taas koronapandemian leviämisvaiheeseen. Keskiviikkona myös koronapassi tuli maakunnassa käyttöön. Keskiviikkoiltapäivän tilanteen mukaan Kanta-Hämeen 2 viikon ilmaantuvuus on noin 117 tapausta 100 000 asukasta kohden. 14 vuorokauden aikana on todettu 200 uutta tartuntaa.

Toisaalta terveydenhuollon kapasiteetti on maakunnassa vielä hallinnassa.

Sairaalahoidossa on nyt 299 koronapotilasta, joista 38 on tehohoidossa. Sairaalahoidossa on kuusi ja tehohoidossa kaksi ihmistä enemmän kuin maanantaina.

THL:n mukaan rokottamattomat ovat loppuvuonna joutuneet tehohoitoon 19 kertaa todennäköisemmin kuin ne, joilla on 2 koronarokotetta. Kanta-Hämeessä 81,5 prosenttia vähintään 12-vuotiaista on saanut täyden koronavirusrokotesarjan.

Suomessa on raportoitu kolme uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta.

Menot