fbpx
Kanta-Häme

Koronatestimäärä on Kanta-Hämeessä väkilukuun suhteutettuna viidenneksi pienin, vaikka tauti on ollut leviämisvaiheessa jo pitkään

Kanta-Hämeen ilmaantuvuusluku on yhä yli sadan. Tiistaina todettiin viisi uutta tartuntaa.
Koronatestejä on otettu leviämisvaiheen Kanta-Hämeessä vähemmän kuin useissa muissa maakunnissa. Kuva: Esko Tuovinen / HäSa

Kanta-Hämeen ilmaantuvuusluku on yhä Suomen toiseksi korkein, sillä 100 000 asukasta kohden tapauksia on 111,1 Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tietojen mukaan. Suhteutettu testimäärä on kuitenkin Suomen maakunnista viidenneksi pienin. Kanta-Hämeessä koronatestejä on tehty sataatuhatta asukasta kohden 62 711.

Testimäärien pienempi määrä voi selittyä esimerkiksi sillä, että testiin päästäkseen on aina varattava aika. Joissakin maakunnissa testausta hoidetaan myös ilman ajanvarausta. Tällöin kynnys testiin menemisestä voi olla matalampi.

Hämeenlinnan sivuilla kerrotaan, että koronatestiin tulee hakeutua, jos on jokin seuraavista oireista: kuume, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskivut, väsymys, nuha, pahoinvointi tai ripuli.

Sairaanhoitopiiri suosittelee Omaolo-palvelun digitaalista oirearvion tekemistä koronavirustartunnasta.

Viisi uutta tartuntaa

Kanta-Hämeessä todettiin tiistaina viisi uutta koronatartuntaa. Kolme tartunnoista on Hämeenlinnan seudulta ja kaksi Riihimäen. Tapauksista yksikään ei liity sairaanhoitopiirin tietojen mukaan sairaalaepidemioihin.

Kolmen tartunnan lähde on epäselvä, yksi tartunnoista on perheensisäinen ja yksi todettiin ulkomailta palanneella.

Sairaanhoitopiirin keskiviikkoaamun tietojen mukaan Kanta-Hämeen keskussairaalassa on hoidossa tällä hetkellä 14 koronapotilasta, joista kaksi on tehohoidossa. Maakunnan perusterveydenhuollon vuodeosastoilla on 10 koronapotilasta.

Ensimmäisen rokoteannoksensa on saanut 48,5 prosenttia kantahämäläisistä.

THL:n tietojen mukaan Suomessa todettiin tiistaina yhteensä 128 uutta koronavirustartuntaa ja väestöstä yhteensä 45,1 prosenttia on saanut rokotteen.


 

Juttuun päivitetty kello 9.17 tieto rokotuksista ja kello 10.05 koronatestien määrän mahdollisesta syystä.

Kello 10.45 lisätty tieto Omaolo-palvelusta ja sairaalahoitoa tarvitsevista.

Kello 12.10 päivitetty THL:n luvut ilmaantuvuudesta ja testausmääristä ja kello 13.15 päivitetty rokotusmäärät ja lisätty koko Suomen koronaluvut.

Menot