Kanta-Häme Hämeenlinna

Koronaviruksen aiheuttamat poikkeusolot jatkuvat kirjastoissa – erityistoimet koskevat erityisesti Nummen ja Kalvolan kirjastoa

Kalvolan kirjaston sulkemisella on suojeltu riskiryhmään kuuluvia. Nummen kirjaston kohdalla ongelmana on sisäänkäynnin järjestäminen.
Koronavirus on aiheuttanut poikkeustoimia Nummen kirjastossa. Kuva: Sara Aaltio

Koronaviruksen aiheuttamat poikkeustoimet jatkuvat Hämeenlinnan kirjastoissa.

Nummikeskuksessa sijaitseva Nummen kirjasto on avoinna asiakkaille arkipäivisin sen jälkeen, kun samassa rakennuksessa oleva koulu ja neuvola ovat sulkeutuneet iltapäivällä neljältä. Kirjastossa on asiakaspalvelua maanantaista torstaihin kello 16–19. Omatoimisesti kirjastoa on mahdollisuus käyttää viikonloppuisin ja arki-iltoina kymmeneen asti.

Kirjaston omatoimiaika jatkuu arki-iltaisin kello kymmeneen. Viikonloppuisin asiakkaat voivat käyttää kirjastoa omatoimisesti aamukuudesta illalla kello kymmeneen asti.

Koululaisryhmiä kirjasto palvelee keskiviikosta perjantaihin kello 9–13.

Kirjastoa ei voi käyttää neuvolan ja koulun ollessa auki, koska kirjastoon pääsee ainoastaan neuvolan tai koulun ovesta. Järjestelyllä pyritään estämään koronaviruksen leviämien, kun kirjaston asiakkaita ei päädy samoihin tiloihin koulun oppilaiden ja neuvolan asiakkaiden kanssa.

– Kesällä kirjastoon pääsi koulun oven kautta, mutta kun koulut alkoivat, sitä ovea ei voi käyttää, sanoo Hämeenlinnan kaupungin palvelupäällikkö Irmeli Isokivijärvi.

Isokivijärvi kertoo, että vaihtoehtoista sisäänkäyntiä ei ole mahdollista järjestää kirjastoon. Nummen kirjaston erityisjärjestelyt jatkuvat siihen asti kunnes koronavirustilanne helpottaa.

Nummen kirjasto sijaitsee samassa rakennuksessa kuin 900 oppilaan Nummen yhtenäiskoulu.

Kalvolan vanha kirjasto auki kaksi kertaa viikossa

Kalvolan kirjasto palvelee 25. elokuuta alkaen kaksi kertaa viikossa vanhoissa kirjastotiloissa tiistaisin kello 13–17 ja perjantaisin 10–15. Tilat sijaitsevat Iittalan Lasimäellä.

Väistötiloista voi noutaa varauksia ja palauttaa aineistoa. Sinne tulee myös pieni kokoelma lainattavaa aineistoa ja tiloissa voi myös lukea lehtiä. Kalvolan kirjasto toimittaa myös tilauksesta kirjapaketteja Kalvolan päiväkotiin ja koululle.

Kalvolan kirjasto Sauvolan hyvinvointikeskuksen tiloissa suljettiin 17. maaliskuuta koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Se pysyy toistaiseksi suljettuna.

Kirjaston sulkemisella haluttiin erityisesti suojella riskiryhmään kuuluvien hoivakodin asukkaiden terveyttä.

Hämeenlinnan pääkirjasto aukeaa varastoa lukuun ottamatta 1. syyskuuta.

Oikaisu 17.8. klo 14.35. Nummen kirjasto on auki jokaisena arki-iltana, mutta asiakaspalvelua on vain maanantaista torstaihin kello 16–19. Jutussa mainittiin aiemmin virheellisesti, että kirjasto on auki vain neljänä arki-iltana viikossa.

Päivän lehti

24.9.2020

Fingerpori

comic