Kanta-Häme

Korteniemen perinnetila avaa keskiviikkona – Koronan vuoksi kesätapahtumat ovat vähissä

Koronan vuoksi kesätapahtumat ovat vähissä.
Eetu Lindholm, Anni Lindholm ja Eerika Peltonen tutustuivat viime vuonna Lasten perinnepäivänä vanhoihin työtapoihin Sirkka Anttilan opastuksella. Koronan vuoksi kuluvana kesänä järjestetään vain muutama tapahtuma. Kuva: Lassi Puhtimäki
Eetu Lindholm, Anni Lindholm ja Eerika Peltonen tutustuivat viime vuonna Lasten perinnepäivänä vanhoihin työtapoihin Sirkku Anttilan opastuksella. Koronan vuoksi kuluvana kesänä järjestetään vain muutama tapahtuma. Kuva: Lassi Puhtimäki

Korteniemen perinnetila Tammelassa avaa ovensa keskiviikkona. Tilatut ryhmäopastukset toteutetaan ulkona tilan pihapiirissä, mutta sisätiloihin tutustuminen tapahtuu omatoimisesti.

Perinnetilalla ei suoriteta tehostettua siivousta, joten kävijöiden tulee noudattaa erityisen hyvää käsihygieniaa ja muistaa etäisyydet muihin vierailijoihin.

Kesäkuussa perinnetila on avoinna keskiviikosta lauantaihin ja heinäkuussa tiistaista sunnuntaihin kello 11-17. Lisäksi ovet ovat avoinna juhannussunnuntaina.

Tapahtumia on koronatilanteen vuoksi Korteniemessä vähennetty. Juhannussunnuntaina on Tammelan seurakunnan jumalanpalvelus. 4. heinäkuuta järjestetään heinätalkoot, joihin otetaan mukaan 20 ensiksi ilmoittautunutta. Tammelan kunta järjestää myös kuvataiteen päivän perinnetilan pihapiirissä 10. heinäkuuta.

Korteniemessä eletään 1910-lukua

Korteniemen entisen metsänvartijatilan pihapiiri rakennuksineen, puutarhoineen ja viljelyksineen on säilynyt lähes muuttumattomana yli sata vuotta. Kesäaikaan tilalla eletään 1910-luvun mukaisesti. Korteniemessä käyskentelevät suomalaisten alkuperäisrotujen kotieläimet: lehmät, lampaat, kanat ja kukko

Pelloilla ja kasvimaalla viljellään vanhoja kotimaisia kasvilajikkeita perinteisin työtavoin. Perunan istutus on käynnissä ja ruis ja pellavat ovat nousseet. Perinnetilan tarkoituksena on kulttuurimaiseman, vanhan rakennuskannan ja kulttuurista riippuvaisten lajien suojelu sekä vanhan perinnetiedon ylläpitäminen.

 

Korjattu 3.6.2020 kello 8.33: Kuvatekstissä olevan ihmisen nimi korjattu Sirkku Anttilaksi. Tekstissä luki aluksi virheellisesti Sirkka Anttila.

Päivän lehti

6.7.2020