fbpx
Kanta-Häme Loimaa

Korteniemi esittäytyy Sarka-museon näyttelyssä – Perinnetila on maatalousmuseon kesäkohde

Maatalousmuseossa perinnetilaan voi tutustua kuvien ja näyttelytekstien välityksellä.
Kesäisin Korteniemessä käyskentelee suomalaisten alkuperäisrotujen kotieläimiä, kuten lehmiä, lampaita ja kanoja. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kesäisin Korteniemessä käyskentelee suomalaisten alkuperäisrotujen kotieläimiä, kuten lehmiä, lampaita ja kanoja. Kuva: Lassi Puhtimäki

Korteniemen perinnetila on Loimaalla sijaitsevan Suomen maatalousmuseo Saran kesäkohde.

Korteniemen toimintaan, kiehtovaan miljööseen ja historiaan voi tutustua kesän ajan Saran ravintolasalin näyttelyssä. Esillä olevat valokuvat ja näyttelytekstit houkuttelevat vierailemaan tammelalaisessa perinnekohteessa.

Liesjärven kansallispuistossa sijaitseva Korteniemi on entinen metsänvartijatila, jossa eletään 1910-luvun tyyliin.

Pelloilla viljellään perinteisin menetelmin vanhoja kotimaisia kasvilajikkeita, ja tilalla voi tavata myös vanhoja maatiaisrotuja edustavia kotieläimiä.

Historia tulee Korteniemessä tutuksi omin käsin tekemällä, sillä tilan työt toteutetaan kaikille avoimilla talkoilla. Kesäisin järjestetään perinnepäiviä, joissa esitellään ja opetetaan vanhoja käsityötaitoja.

Korteniemessä voi vierailla kesäkuussa ke–su klo 11–17 (juhannusaatto suljettu), heinäkuussa ti–su klo 11–17 ja elo-syyskuussa ke–su klo 11–17.

Sarka-museon Korteniemi-näyttely on esillä 5.9. saakka. Museo on kesäaikaan avoinna joka päivä. Kesäkuussa aukioloaika on klo 10–17, heinäkuussa klo 10–18 ja elo-syyskuussa klo 10–17.

Menot