Kanta-Häme

Kortti innostaa omaishoitajia liikkumaan

Ikäihmisiä hoitavat omaishoitajat saavat kaupungilta omaishoitajakortin, jolla pääsee ilmaiseksi uimaan ja kuntosalille.

Vanhusneuvosto esitti alkuvuodesta, että 70 vuotta täyttäneet omaishoitajat pääsisivät uimahallille seniorikortilla myös klo 15:n jälkeen.

70 euroa maksavalla kortilla on päässyt kaupungin kuntosaleille ja uimahalleihin maanantaista lauantaihin klo 15:een asti ilman sisäänpääsymaksua.

Vanhusneuvosto huomautti aloitteessaan, että monesti omaishoitaja saa tuuraajan vasta illalla. Silloin seniorikortista ei ole enää hyötyä.

Ikäihmisten lautakunta pani aloitetta paremmaksi. Se päätti myöntää omaishoitajakortin rajattoman käytön kaupungin uimahalleissa ja kuntosaleilla.

Lautakunta maksaa kortin käytöstä syntyvät kustannukset Liikuntahallit oy:lle. Omaishoitajilta ei peritä maksua kortista.

Ikäihmisten lautakunnan puheenjohtaja Kaija-Leena Savijoki (kok.) toivoo, että omaishoitajat myös sitoutuisivat käyttämään korttia.

– On kaikkien etu, että omaishoitajat pysyvät hyvässä kunnossa. Toivomme tämän innostavan heitä liikkumaan mahdollisuuksien mukaan.

Ikäihmisiä hoitavia omaishoitajia on noin 300. Heistä kolmannes on alle 70-vuotiaita. Myös heille myönnetään ilmaiseen liikuntaan oikeuttava omaishoitajakortti.

Uudistus tulee voimaan heinäkuun alusta alkaen. (HäSa)

Päivän lehti

27.11.2020

Fingerpori

comic