fbpx
Kanta-Häme

Koska Kirstulan pellolla alkaa tapahtua?

Sunny Car Center -autokauppakeskuksen toimitusjohtaja Markku Ritaluoma kertoi kesäkuussa alussa Hämeen Sanomille, että rakennustyöt pellolla alkavat Rautamonojan siirtämisellä heinäkuussa. Työt tontilla näyttävät kuitenkin olevan pysähdyksissä.

Milloin tontilla alkaa tapahtua?

– Kaikki rakennusalalla ovat heinäkuussa kesälomalla, ja työt seisovat 3–4 viikon ajan. Pojat palaavat töihin 24. heinäkuuta, kuten projektin johtokin. Ojaa on tarkoitus alkaa kaivaa elokuussa.

Ritaluoma on luvannut useaan otteeseen julkistaa keskukseen tulevien kauppiaiden nimiä. Kesäkuussa kerrottiin, että tilojen varausaste, noin 50 prosenttia, riittää rakentamisen aloittamiseen.

Koska vuokralaisia julkistetaan?

– Elokuussa on tarkoitus pitää kauppakirjan allekirjoittamisen yhteydessä iso tiedotustilaisuus. Kyllä minä sitten kerron.

Hämeenlinnan kaupunginhallitus hyväksyi kesäkuun alussa autotaloyhtiön kanssa neuvotellun kauppakirjan. Sopimuksella oli kuukauden valitusaika. Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Iisakki Kiemungin mukaan päätös on nyt saanut lainvoiman. Kiemunki on myös Sunny Car Center Oy:n hallituksen jäsen.

Koska kaupunki ja Sunny Car Center allekirjoittavat kauppakirjan ja kertovat hankkeeseen sitoutuneista yrityksistä?

– Olen aivan hiljattain puhunut Ritaluoman kanssa, mutta en osaa tarkalleen sanoa. Tiedän pääpiirteittäin hankkeen vuokralais- ja rahoitustilanteen, mutta en voi niistä hänen ohitseen tiedottaa.

Sunny Car Centerin suunnitelmat ja aikataulu ovat eläneet hankkeen julkistamisen jälkeen. Siitä on suunniteltu valtavaa, noin 120 000 kerrosneliömetriä käsittävää autokaupan keskusta oheispalveluineen.

Toteutuessaan keskuksen on luvattu työllistävän yli tuhat henkilöä. Koko hankkeen kustannuksiksi arvioidaan noin 200 miljoonaa euroa. (HäSa)

Menot