fbpx
Kanta-Häme

Koskelan surman uhria on muistettu kynttilöin ympäri Suomea, myös Turengissa, Hämeenlinnassa ja Lammilla

Kynttiilöitä Hämeenlinnan Kirkkopuistossa Kuva: Lukijan kuva / Rami Karim

Helsingin Koskelan henkirikoksen nuorta uhria on muistettu perjantai-iltana kynttilöin kymmenillä paikkakunnilla ympäri Suomea.

Facebookissa Oikeutta Koskelan uhrille – kiusaamista ja kouluväkivaltaa vastaan -ryhmässä toivottiin ihmisten sytyttävän kynttilän jonnekin näkyvälle paikalle eri kaupungeissa iltakuudesta eteenpäin. Teolla halutaan vastustaa väkivaltaa ja kiusaamista.

 Janakkalassa muistotilaisuus järjestettiin Turengissa kello 18–20 seurakuntakeskuksen maastossa, jouluseimen paikalla. Tilaisuus oli turenkilaisen yksityishenkilön järjestämä, mutta seurakunta oli siellä läsnä.

Muistotilaisuus järjestettiin perjantaina myös Hämeenlinnassa kello 15-20 Kirkkopuistossa, myös kirkko oli avoinna hiljentymistä varten.
Lammilla muistotilaisuus pidetttiin kello 18-20 hautausmaan muistolehdossa.

Helsingissä paikkana ovat Eduskuntatalon portaat, Tampereella Keskustori, Turussa Tuomiokirkon portaat ja Jyväskylässä Kirkkopuisto. Kaupunkien kynttiläpaikkoja oli listattu Facebook-tapahtumaan.

Koskelan henkirikos tapahtui joulukuun alussa Helsingissä. Syyttäjän mukaan väkivalta kesti useita tunteja ja sisälsi nöyryyttäviä piirteitä. Kolme murhasta syytettyä ja väkivallan seurauksena kuollut uhri olivat teon aikaan 16-vuotiaita.

Syyttäjä vaatii kolmelle syytetylle pojalle 9,5–12 vuoden vankeusrangaistuksia. Syytetyt kiistävät murhan, mutta myöntävät väkivallan vähäisempinä rikoksina.

 

Klo 21.05: Juttu päivitetty ja vaihdettu uusi kuva.

Menot