Kanta-Häme

Kosketusnäytöltä Hämeenlinna-infoa nopeasti

Tieto löytyy sieltä, missä ihmiset liikkuvat. Hämeenlinnan kaupunki, kauppakeskus Goodman sekä mainos- ja markkinointitoimisto Upto oy ovat kehittäneet yhteistyössä palvelun, jolla Hämeenlinna-info rantautuu ihmisten keskelle.

Kauppakeskukseen on avattu kuusi kosketusnäyttötaulua. Kosketusnäytöllisillä infopöydillä pyritään aktivoimaan kauppakeskuskävijöitä vierailemaan myös muualla Hämeenlinnassa.

– Olisi ollut kummallista, jos jo valmiita kaupallisia kosketusnäyttötauluja ei olisi hyödynnetty myös seutukunnan esittelyssä, sanoo kauppakeskusjohtaja Eeva Jauro.

– Infoa on tarjolla myös asumisen mahdollisuuksista, Kati Tiitola Linnan Kehityksestä kertoo.

Kesään mennessä samanlainen kosketusnäyttötaulu ilmestyy torille entisen infomökin tilalle.

Näyttötaulujen etuna vanhaan infomökkiin verrattuna on, että näytöltä saatava tieto on päivitettävissä nopeasti.

Tieto on aina ajan tasalla, kun kohdetiedot päivittyvät automaattisesti visithameenlinna.fi-sivuston taustalla olevan Tietoalusta-sovelluksen kautta.

Upto oy:n (entinen IT Hämeenlinna) näyttöviestintäasiantuntija Kasper Kenigin mukaan palvelu voidaan helposti viedä asiakkaille melkein minne tahansa.

– Tiedon voi siirtää myös muihin näyttöihin. Esimerkiksi Tuulosessa pystyisimme hyödyntämään Hanssin-Jukan hangaarin edessä olevaa näyttötaulua.

Näyttötaulujen opasteet odottelevat vielä tuloaan. Kielenä infotauluissa on suomi. HÄSA

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic