Kanta-Häme

Koskinen vahvoilla Kuntaliiton johtoon

Kuntaliiton uusi toimitusjohtaja valitaan tänään.

Tunnetuin ehdokas kuntien edunvalvontajärjestön johtoon on entinen maatalousministeri ja kansanedustaja Jari Koskinen (kok.) Hämeenlinnasta.

Hänen lisäkseen soveltuvuustesteihin etenivät Hämeenlinnan apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo (kok.) ja Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva (sit.).

Kuntaliitossa johtopaikat on tähän saakka valittu poliittisin perustein. Toimitusjohtajan paikka kuuluu kokoomukselle, joten kisa käydään käytännössä Koskisen ja Isosuon välillä.

KUNTALIITON hallituksen puheenjohtaja Sirpa Paateron (sd.) mukaan tulevalta johtajalta edellytetään kunta-alan tuntemuksen lisäksi myös hyviä yhteiskuntasuhteita.

– Me palvelemme kuntia, mutta toinen iso tehtävä on edunvalvonta eli verkostoituminen muuhun yhteiskuntaan ja valtioon päin.

Kisa oli Paateron mukaan keskiviikkona vielä kesken.

– Ei se ole vielä ihan selvä. Hyviä hakijoita oli useita, joten on vaikea valita, Paatero sanoo.

LIITON HALLITUS valitsee torstaina toimitusjohtajan lisäksi myös varatoimitusjohtajan.

Paikka kuuluu SDP:lle. Demarihakijoita olivat ex-kansanedustajat Arja Alho ja Hanna Tainio, ex-valtiosihteeri Tuire Santamäki-Vuori sekä Seinäjoen apulaiskaupunginjohtaja Harri Jokiranta.

Paikat vapautuivat, kun toimitusjohtaja Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma valittiin Kelan johtoon ja varatoimitusjohtaja Tuula Haatainen eduskuntaan.

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic