Kanta-Häme

Kosteusongelma sulkee Nummen nuorisotalon

Kaupunki sulkee Nummen nuorisotalon lähiviikkoina.

– Todennäköisesti rakenteissa on kosteusvaurioita. Epäilyjä on, että niistä on aiheutunut iltapäiväkerholaisille ongelmia. Toiminta on jo varotoimenpiteenä siirretty läheiseen Jyrätien halliin tämän viikon alussa, kertoo Hämeenlinnan opetuspalveluiden tilaajapäällikkö Antti Karrimaa.

Peruskorjaustarve Kylätie 24:ssä sijaitsevassa talossa on todettu jo vuonna 2007.

– Nuokkari on rakennusteknisesti siinä kunnossa, että peruskorjaaminen ei kannata. Talon kohtalo on todennäköisesti se, että se peruskorjataan puskutraktorilla, Karrimaa muotoilee.

Vanhemmilla huoli

Iltapäiväkerhotoimintaa pyörittää Lasten liikunnan tuki ry.

IP-koordinaattori Olli Kartano kertoo, että toiminta siirrettiin nuorisotalosta pääosin Jyrätien liikuntahallin yläkertaan Nummen koulun rehtorin Mika Seppäsen ohjeistuksesta.

Taustalla on Seppäsen mukaan yhdeltä iltapäiväkerholaisen huoltajalta tullut kysely, voivatko lapsen pitkittyneiden oireiden syynä olla tilan kosteusongelmat.

– Tarkkaa varmuutta asiasta ei ole, mutta halusimme yhteistyössä terveystarkastajan ja tilahallinnon henkilöstön kanssa varmuusperiaatteella siirtää toiminnan toisaalle. Tällaiseen täytyy heti reagoida, Seppänen sanoo.

Osittain iltapäiväkerhotoimintaa pyöritetään myös ulkosalla sekä Nummen koulun tiloissa.

– Tämä ei yhtään helpota meidän tilannettamme, sillä tilanpuute on jo nyt suuri haaste, rehtori toteaa viitaten kasvavien asuinalueiden, kuten Sammon alueiden, mukanaan tuomiin lapsimääriin.

Tiloja kouluista?

Nummen nuorisotalo toimii varsinaisena nuorisotilana tiistaista torstaihin kello 17–21 Hämeenlinnan seudun 4H-yhdistyksen ylläpitämänä.

Lisäksi tiloissa pidetään ryhmäneuvolaa maahanmuuttajaäideille ja erilaisia kerhoja sekä järjestetään tapahtumia.

– Heti kun löydämme toiminnoille korvaavat tilat, Nummen nuokkarin ovet suljetaan. Se tapahtuu lähiviikkoina.

Uusia nuorisotiloja kaupunki etsii läheisistä kouluista.

– Katseet kääntyvät joko Nummen tai Jukolan kouluihin. Jukolan koulussa nuorisotilat ovat joskus olleetkin, opetuspalveluiden tilaajapäällikkö Antti Karrimaa muistuttaa. (HäSa)

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic