Kanta-Häme

Kosteusvaurioiden torjuntaan koulutusta

Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) järjestää rakennusalan ammatillisille opettajille ja opetuksesta vastaaville henkilöille koulutusta kosteus- ja homevaurioiden ennaltaehkäisystä ja korjaamisesta.

Koulutus perustuu terveydensuojelulain muutokseen ja asetukseen asunnon ja muun oleskelutilan terveydellisistä olosuhteista. Koulutuksen sisällöissä tehdään tiivis läpileikkaus asetuksen mukaisen kosteusvaurion kuntotukijan osaamisvaatimuksiin ja -sisältöihin.

Koulutus perehdyttää rakennusfysikaalisesti riskialttiisiin rakenteisiin ja materiaalien vaurioitumismekanismeihin. Koulutuksessa tutustutaan kuntotutkimuksiin aitojen vahinkokohteiden kautta sekä tehdään mittausmenetelmien harjoituksia Hämeen ammattikorkeakoulun rakennuslaboratoriossa.

Koulutuksen aikana perehdytään korjausvaihtoehtoihin ja niihin sisältyviin riskeihin. Kestävän hyvinvoinnin näkökulmasta käsitellään terveyteen ja työsuojeluun liittyviä säädöksiä sekä sisäympäristön epäpuhtauksia.

OPH:n rahoittama maksuton ”Opettaja kosteus- ja homevauriokorjauksen osaajana” -koulutus alkaa Hämeenlinnassa 17.1.2017 ja siihen sisältyy kahdeksan koulutuspäivää.

Ilmoittautumiset koulutukseen 1.1.2017 mennessä osoitteessa: www.hamk.fi/ilmoittaudu > Teknologia ja liikenne > Opettaja kosteus- ja homevauriokorjauksen osaajana.

 

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic