Kanta-Häme

Koti on ravintoloiden kovin kilpailija

Raatihuoneenkadun varrella toimivat ravintoloitsijat aloittavat yhteistyön.

Joukkoon kuuluvat kaupungin suurimmat paikalliset ravintolayrittäjät, yksittäisiä ravintoloita, kahviloita ja yökerho sekä valtakunnallinen ketju. Tavoite on kaikilla sama: saada ihmiset liikkeelle.

– Toivomme, että kaupunkilaiset havahtuisivat siihen miten paljon tällä kadulla on tarjontaa, sanoo Tawastia Groupin johdon assistentti Jaana Mamia.

– Keskusta ei ole kuollut. Koko Raatihuoneenkatu on täynnä ravintoloita! Nooran viinibaarin yrittäjä Noora Vennamo huomauttaa.

Mukana yhteistyössä on peräti 16 ravintolaa. Kumppanuus sisältää yhteismarkkinointia sekä muutamia teematapahtumia vuosittain.

ENSIMMÄINEN ”Hämeenlinnan ravintolakadun” yhteistapahtuma on ensi lauantaina järjestettävä After ski -teemailta.

Olutravintola Birger järjestää jokavuotisen laskettelureissun Sappeeseen, josta palataan suoraan keskustaan.

– After skihin voi tietysti osallistua myös laskettelematta. Käydä vaikka hiihtolenkillä ennen illanviettoa, Noora Vennamo ehdottaa.

Useita ravintoloita omistavan Resta Invest oy:n toimitusjohtaja Outi Mertamo kertoo, ettei yhteistyön ole tarkoitus korvata kaupungin tai seudun omaa markkinointia.

Mertamon ja muun muassa olutravintola Birgeriä pitävän Mika Partasen mukaan yhteisellä toiminnalla pyritään vaikuttamaan ihmisten ravintolapalveluiden käyttöön.

– Varsinkin arkikäyttäytyminen on viime vuosina muuttunut. Ravintolaan ei enää tulla muuten vain, vaan sen pitää olla osa jotain suurempaa tapahtumaa, Mertamo kertoo.

Ravintoloisijoiden mukaan uusi yhteistyö johtuu halusta herätellä ihmisiä ja keskustaa.

– Tämä on 17 ravintoloitsijavuoteni aikana ensimmäinen kerta, kun teemme isolla porukalla yhteistyötä, Mika Partanen kertoo.

YHTEISTAPAHTUMAT ajoittunevat kesän terassisesongin ulkopuolelle. Kesäisin Raatihuoneenkadun ravintolat pyrkivät ohjaamaan ihmisiä niiden luokse esimerkiksi Kantolan suurtapahtumien aikaan.

– Viime kesänä linja-autoasemalla oli paljon väkeä ja pariin lähimpään paikkaan valtavat jonot. Paikallisopasteiden puutteiden vuoksi vieraspaikkakuntalaiset eivät löytäneet korttelin matkaa Raatihuoneenkadulle, Mertamo kertoo.

Jaana Mamia huomauttaa, että ravintoloiden kovimpia kilpailijoita eivät tänä päivänä ole toiset ravintolat.

– Se on koti. Ihmiset eivät enää liiku kuten ennen.

Menot